A.Τσίπρας: Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης & ντροπής - Ζητώ συγνώμη από τα ομόφυλα ζευγάρια

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σύμφωνο συμβίωσης στη Βουλή, o πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σημαντική ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού να συμβιώσουν». 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ανοίγει ένας νέος, που βασίζεται στην ισονομία, την αξιοπρέπεια και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. "Έστω και καθυστερημένα να ζητήσουμε συγνώμη που όλα αυτά τα χρόνια τα ομόφυλα ζευγάρια στη χώρα μας στερούνταν δικαιώματα".

«Μια ακόμη δέσμευση πραγματοποιείται. Μια αυτονόητη και δικαιοκρατική υποχρέωση της Πολιτείας» είπε ο πρωθυπουργός, που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με τις αρχές του κράτους δικαίου, της ισότητας και του σεβασμού της αξιοπρέπειας. 

«Σήμερα μπορούμε ως ελληνικό κοινοβούλιο και ως κυβέρνηση να είμαστε περήφανοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής διάκριση, ενάντια στον φασισμό και το ρατσισμό».  Ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε λέγοντας ότι ο αγώνας αυτός, όπως αναφέρει το Έθνος, χρειάζεται συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων και των κοινωνικών δομών ώστε να κερδίζει κάθε μέρα η δημοκρατία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ