Το παγκόσμιο πρακτορείο ειδήσεων AFP ανακηρύσσει Τσίπρα & Βαρουφάκη πρόσωπα της χρονιάς 2015

Οι δύο πολιτικοί άνδρες "συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας" όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων/

Στη δεκάδα με τα Πρόσωπα της Χρονιάς του Γαλλικού Πρακτορείου AFP βρίσκονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ, αφήνοντας τη «σφραγίδα» της στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενώ δεύτερος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν που το 2014 στην ίδια λίστα ήταν πρώτος.  

Τρίτος στη λίστα του AFP είναι ο Πάπας Φραγκίσκος, στην τέταρτη οι κάτοικοι του Παρισιού που νίκησαν το φόβο τους μετά από δύο τρομοκρατικά χτυπήματα, στην πέμπτη ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ενώ στην 6η θέση είναι η Αούνγκ Σαν Σου της Μιανμάρ.  

Στην 7η θέση βρέθηκε ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ και στην 8η θέση μαζί Τσίπρας και Βαρουφάκης, καθώς «συμβολίζουν την αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας που κλήθηκε να εφαρμόσει η Ελλάδα».

«Παρότι ο Τσίπρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει από τις βασικές εκλογικές του υποσχέσεις, το κόμμα του, έγινε  πρότυπο για την άκρα Αριστερά της Ευρώπης, που σήμερα εκπροσωπείται από τους Podemos της Ισπανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το Γαλλικό Πρακτορείο.  

Ένατος στη δεκάδα είναι ο έκπτωτος πρόεδρος της FIFΑ, Ζεπ Μπλάτερ, ενώ τη 10η θέση μοιράζονται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ιρανός ομόλογος του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ