Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες στην Ιταλία έστησαν τη δική τους φάτνη

«Την κατασκευάσαμε για να πούμε ευχαριστώ για την φιλοξενία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πρόσφυγες για τη συγκεκριμένη κίνηση τους.

Η ομάδα μουσουλμάνων προσφύγων, οι οποίοι παραμένουν σε κέντρο υποδοχής στο Λέκκο της Ιταλίας, κατασκεύασε μία φάτνη φυσικού μεγέθους.

Οι μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική κατασκεύασαν με ξύλο τη φάτνη, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, για να πουν «ευχαριστώ» στους αρμόδιους του κέντρου για την φιλοξενία.

«Η ιδέα της φάτνης γεννήθηκε από μία κουβέντα που είχαν οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενη της κοινότητας, κατά την οποία συζητούσαν για τις διαφορετικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες. Όταν συζητήσαμε για τα Χριστούγεννα και τη συμβολική αξία της φάτνης για τον ερχομό του Χριστού, κεντρική φιγούρα στην κουλτούρα μας, οι φιλοξενούμενοι αυθόρμητα πρότειναν να φτιάξουν μία στο χώρο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αγοράς των απαραίτητων υλικών για να μπορεί να υλοποιηθεί», δήλωσε ο Φάμπιο Παζιάνι, εκπρόσωπος της κοινότητας που φιλοξενεί 180 πρόσφυγες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ