Θρηνεί όλη η Ταϊλάνδη για το χαμό της σκυλίτσας του Βασιλιά - Όσοι την πρόσβαλαν μπήκαν φυλακή

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 17 ετών ο διάσημος στην Ταϊλάνδη σκύλος του βασιλιά της χώρας Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι.
 

Έχοντας φτάσει σε βαθιά πλέον γεράματα, η Τονγκνταένγκ βρισκόταν στο πλάι του βασιλιά από το 1998, όταν και πάτησε για πρώτη φορά τα πόδια της στα βασιλικά ανάκτορα.
Μάλιστα, η λατρεία του Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι προς το πρόσωπό της αποτυπώθηκε και με ένα του βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ στη χώρα, μέσα από το οποίο ο βασιλιάς εξυμνούσε την πίστη και την υπακοή της.
Η Τονγκνταένγκ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ταϊλάνδη, με τους επικριτές της πάντως να μην μπορούν να ασκήσουν ελεύθερα δημόσια κριτική σε βάρος, τόσο αυτής όσο και οποιουδήποτε προσώπου συνδέεται με τον βασιλιά.


Μόλις τον περασμένο μήνα,
ένα άνδρας ο οποίος προέβη σε κάποιο σχόλιο για την Τονγκνταένγκ στο Facebook, προσήχθη κατηγορούμενος για εξύβριση του βασιλικού σκύλου, αντιμετωπίζοντας κίνδυνο φυλάκισης… 37 ετών, βάσει της αυστηρής νομοθεσίας που προστατεύει τον βασιλιά και την οικογένειά του από δυσφημιστικά σχόλια.
Με τον Αντουλγιαντέι να έχει κλείσει πλέον τα 88 του χρόνια, οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι πια αρκετά περιορισμένες.
Βασιλιάς της Ταϊλάνδης από το μακρινό 1946, όταν και ήταν 19 ετών, ο Αντουλγιαντέι κατέχει το ρεκόρ παραμονής στην εξουσία για οποιονδήποτε αρχηγό κράτους ή κυβέρνηση στον κόσμο.


Το όνομα του σημαίνει «Δύναμη της Γης, Ασύγκριτη Δύναμη», με τον επίσημο τίτλο του να είναι «Ο Μέγας».
Το 2008 κατατάχθηκε στην πρώτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους μονάρχες στον κόσμο, από το περιοδικό Forbes, με περιουσία 35 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ