Ο χειμώνας είναι επιτέλους εδώ: Χαμηλές θερμοκρασίες, συννεφιά και βροχές

Συνεχίζεται η επέλαση του χειμώνα στην ελληνική επικράτει, με  ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους βροχές στη νότια Ελλάδα.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο αναμένουμε σήμερα, Σάββατο 2 Ιανουαρίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις βραδινές κυρίως ώρες στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της κεντρικής και δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα  θα επικρατούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ και από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Στα ηπειρωτικά κυρίως τη νύχτα και τις πρωινές ώρες θα επικρατεί παγετός, ενώ σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10  βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -5 έως 7  στη βόρεια Ελλάδα, 0  έως 14 στη δυτική Ελλάδα, -3 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 3 έως 13 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν  3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο  θα πνέουν αρχικά από τα βορειοανατολικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιάδες με τάση ενίσχυσης. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αθήνα σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν το βράδυ ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και παγετό τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Από το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια από -08 (μείον οκτώ) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσει, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνεόυν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από -01 (μείον ένα) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνεόυν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη νότια Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά και στην υπόλοιπη χωρά. Χιονιά θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά και από τις μεσημβρινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

* Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ