Μάρκ Ζούκερμπεργκ: Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος για ένα ευτυχισμένο 2016

Ο πιο υποσχόμενος τεχνολογικά τομέας του μέλλοντος είναι δίχως αμφιβολία αυτός της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τον οποίο φαίνεται πως απασχολείται εδώ και καιρό το Facebook.

O Μάρκ Ζούκερμπεργκ, o ιδρυτής του Facebook, δημοσίευσε ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα που έθεσε ως προσωπικό του στόχο για το 2016 τη δημιουργία ενός ρομπότ μπάτλερ, στα πρότυπα του Τζάρβις από τις ταινίες του Iron Man.

Στο κείμενο του, ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει πως για αρχή θα επικεντρωθεί στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία ενώ θα μάθει αυτό το ρομπότ να αναγνωρίζει το φωνή του και να βοηθάει σε διάφορες δουλειές του σπιτιού αλλά και στην παρακολούθηση της κόρης του, Μαξ, όταν αυτός δε μπορεί να είναι εκεί.

O Mr Facebook τονίζει επίσης πως ήδη συνεργάζεται με την εταιρεία internet.org για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την βελτίωση των υπαρχόντων αλλά ξεκαθαρίζει πως είναι τελείως διαφορετικό να δημιουργείς κάτι μόνος σου από μηδενική βάση και πως η η ηθική ανταμοιβή ενός τέτοιου κατορθώματος είναι σπουδαία. Κλείνοντας το κείμενο του, αφού ξεκαθάρισε πως το όλο εγχείρημα είναι μια τεράστια πρόκληση, ξεκαθάρισε πως θα δίνει συχνές αναφορές στην πρόοδο του μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ