Βρετανίδα φυλακισμένη πλέκει νύχτα - μέρα για να πληρώσει δικηγόρο & να γλυτώσει τη θανατική ποινή 

Η Lindsay Sandiford καταδικάστηκε σε θάνατο τον Ιανουάριο του 2013 επειδή πέρασε παράνομα στο Μπαλί της Ινδονησίας σχεδόν 5 κιλά κοκαΐνης. Η 59χρονη από το Cheltenham της Βρετανίας προσπαθεί έκτοτε να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να πληρώσει δικηγόρο και να κάνει έφεση. Ο τρόπος που επέλεξε είναι πλέκοντας.    

Για τον σκοπό μάλιστα, έχει "εκπαιδεύσει" και 20 ακόμη τροφίμους στη γυναικεία φυλακή που εκτίει την ποινή της, που επίσης πλέκουν- από πουλόβερ και εσάρπες μέχρι μάλλινα αρκουδάκια. Στη συνέχεια τα στέλνουν σε διάφορες ενορίες εκκλησιών της Αυστραλίας έναντι χρημάτων. 


Μέχρι στιγμής, η Sandiford έχει καταφέρει να μαζέψει 7.000 λίρες αλλά χρειάζεται άλλες 15.000 για να πληρώσει δικηγόρο. Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, αν δεν βρει τα χρήματα εγκαίρως, ενδέχεται μέχρι το τέλος του έτους να της εφαρμόσουν την θανατική ποινή. Σημειωτεόν πως η Ινδονησία πρόσφατα σταμάτησε το προσωρινό μορατόριουμ που είχε σχετικά με τις θανατικές καταδίκες.   Σε Facebook και Twitter, πολλές καμπάνιες έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν αναφορικά με την περίπτωση της Sandiford. 


"Το πλέξιμο με βοηθά να μην τρελαθώ. Έτσι σβήνω τα πάντα. Με ηρεμεί και κάνω κάτι χρήσιμο. Οι υπόλοιπες γυναίκες, έχουν βρεί επίσης έναν τρόπο να κερδίζουν χρήματα ενώ παράλληλα μαθαίνουν και μια τέχνη που μπορεί αν τους χρειαστεί βγαίνοντας από τη φυλακή. Μερικές φορές θα ήταν καλύτερα να μην ξέρω. Δεν θέλω καθόλου να βυθίζομαι στη μεμψιμοιρία, οπότε λυπάμαι τον εαυτό μου για πέντε λεπτά και μετά προχωρώ σε αυτό πoυ έχω να κάνω" δήλωσε η Sandiford στη Sunday Mail.  

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ