Μέρκελ: Ναι στη Σένγκεν αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών

Αλλαγές στη ζώνη Σένγκεν φαίνεται πως θα έρθουν στο ερχόμενο διάστημα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου. 

H Ανγκέλα Μέρκελ αποκάλυψε πως επιθυμεί τη διατήρηση της ελεύθερης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών, μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους στη Βαυαρία, ταυτόχρονα όμως με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Είναι σαφές άρα πως για την γερμανική κυβέρνηση τα δύο θέματα συνδέονται, καθώς αν τελικά οι προσφυγικές ροές δεν ελεγχθούν, αυτό θα σημάνει επιπλέον μέτρα ασφαλείας στα ευρωπαϊκά κράτη. Άλλωστε οι τελευταίες εξελίξεις σε Σουηδία και Δανία που αύξησαν τους συνοριακούς ελέγχους τους ήδη δίνουν μια πρώτη γεύση προς αυτή την κατεύθυνση. 

Σημειωτέον, πως η Γερμανίδα καγκελάριος, αλλά και οι συνεργάτες της στην κυβέρνηση, έχουν αναφερθεί στην ανάγκη λειτουργίας των Hotspots στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην Τουρκία, ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και να περιοριστεί η ροή των προσφύγων, αλλά και να αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας, μέσω της ταυτοποίησης και αναγνώρισης όσων εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μέσα στο 2015 περίπου 476.000 μετανάστες έκαναν αίτηση ασύλου στην Γερμανία, ενώ αναμένονται άλλες 600.000 αιτήσεις όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Σημαντικό να ειπωθεί πως η Μέρκελ πιέζεται σε εσωτερικό πολιτικό επίπεδο από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, όπως αναφέρει το Cnn Greece, οι οποίοι την έχουν επικρίνει για την πολιτική της στο προσφυγικό και έχουν απαιτήσει ένα όριο 200.000 μεταναστών το χρόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ