Κωνσταντινούπολη: Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε θάνατο στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ

Είναι το πρόσωπο που Ναμπίλ Φαντλί, του ανθρώπου που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και σκόρπισε το θάνατο στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης. Ενός από τα πιο τουριστικά μέρη της Πόλης, ανάμεσα στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί.

Ήταν 10:20 το πρωί της Τρίτης (12.01.2016) όταν ο 28χρονος Σύρος, γεννημένος στη Σαουδική Αραβία, ανατινάχθηκε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, σκοτώνοντας εννέα Γερμανούς και έναν Περουβιανό τουρίστα και τραυματίζοντας άλλους 15 ανθρώπους.

Οι αρχές έφτασαν στην αναγνώρισή του από ένα κομμένο δάχτυλο που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης και το δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου οδήγησε στον Φατλί, που είχε μπει στην Τουρκία στις 5 Ιανουαρίου ως πρόσφυγας από τη Συρία και είχε καταγραφεί σε τμήμα αλλοδαπών μαζί με άλλα τέσσερα άτομα αναφέρει το πρακτορείο Dogan.

Συνελήφθη ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση
Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.
"Ένας άνθρωπος τέθηκε χθες το βράδυ υπό κράτηση μετά την επίθεση αυτή. Η έρευνα συνεχίζεται σχολαστικά και με την μεγαλύτερη προσοχή", πρόσθεσε ο Αλά σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ