Vintage pic: Όταν το 2007 ο Πούτιν σε τετ α τετ με Μέρκελ έφερε τον μαύρο σκύλαρο του παρέα τους...

Έναν ιδαίτερο και εκλεκτό προσκεκλημένο φαίνεται πως είχαν οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντηση τους...

Σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 2007 με την Άνγκελα Μέρκελ, ο  Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε τον τετράποδο φίλο του να απολαύσει την παρέα τους, παρά το γεγονός ότι ο φόβος της Καγκελαρίου της Γερμανίας για τα σκυλιά ήταν γνωστός.

Συγκεκριμένα όταν ο Ρώσος πρόεδρος καλωσόρισε την Γερμανίδα Καγκελάριο στη Μόσχα, όλα έβαιναν καλώς μέχρι που αποφάσισε να δείξει το αγαπημένο του λαμπραντόρ στην κα. Μέρκελ.

«Δεν σε ενοχλεί το σκυλί, ε; Είναι πολύ φιλικό και είμαι σίγουρος ότι είναι συνετό», είχε αναφέρει τότε στη Μέρκελ ο Πούτιν.

Εννέα χρόνια μετά, ο κ. Πούτιν έδωσε τη δική του εκδοχή, σχολιάζοντας το συμβάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Ήθελα να κάνω κάτι όμορφο για αυτήν. Όταν διαπίστωσα ότι δεν συμπαθεί και πολύ τα σκυλιά φυσικά και απολογήθηκα».

Επίσης, όπως αναφέρει η Daily mail, ο Πούτιν αναφέρθηκε και στη σημερινή του σχέση με την κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας τα εξής: «Την εμπιστεύομαι. Είναι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος. Υπόκειται βεβαίως σε ορισμένες πιέσεις και περιορισμούς. Αλλά κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια να επιλύσει τις κρίσεις, μεταξύ αυτών και εκείνη στην νοτιοδυτική Ουκρανία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ