Η Βουλευτής των Ποδέμος εμφανίστηκε με το βρέφος της 5 μηνών στη Βουλή

Δεν έχει εκλεγεί - δεν μπορεί καν να ψηφίσει - όμως ήταν το πρόσωπο της ημέρας στην πρώτη, πανηγυρική συνεδρίαση του ισπανικού κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου. 

Ο λόγος για τον ηλικίας μόλις πέντε μηνών Ντιέγκο, το παιδί της βουλευτή των Ποδέμος Καρολίνα Μπεσκάνσα, που απουσία πολιτικής λύσης και σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισπανία, ήταν το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο στην ισπανική βουλή χθες. 

«Αν μια μητέρα πρέπει να φροντίσει το μωρό της, πρέπει να το κάνει παντού. Είναι καιρός αυτή η αίθουσα να αρχίσει να μοιάζει με την υπόλοιπη χώρα» είπε η Μπεσκάνσα εξηγώντας την πράξη της. Ο ηγέτης των Ποδέμος Πάμπλο Ιγκλέσιας έπαιξε λίγο με τον μικρό, όμως η βουλευτής αντιμετώπισε τα πυρά όλων των πολιτικών της αντιπάλων. 


Η Κάρμεν Κασόν, πρώην υπουργός Άμυνας, είπε: «Θήλαζα ακόμη όταν έγινα υπουργός και είχα το παιδί μου στο γραφείο. Κάθε τρεις ώρες έπρεπε να διακόψω για να τον ταΐσω. Εξάλλου υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός στο κοινοβούλιο». 

Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεζ Ντίαζ, είπε πως είναι «αξιοθρήνητο να χρησιμοποιείς το παιδί σου για πολιτικούς σκοπούς», ενώ η Μπεσκάνσα δέχτηκε τα πυρά ακόμα και από φεμινιστικές οργανώσεις που υποστήριξαν πως «δεν πρέπει να είναι δουλειά μιας γυναίκας μόνο, η ανατροφή του παιδιού». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ