Ισχυρή έκρηξη σε σχολείο στην Τουρκία - Νεκρός ο επιστάτης & σοβαρά τραυματισμένος 1 μαθητής

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας μαθητής τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε σε προαύλιο σχολείου στην νοτιοανατολική επαρχία Κίλις, πιθανότατα από βλήμα από την γειτονική Συρία, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη σε γραπτή δήλωση.
 

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα) στο γυμνάσιο Nazlı Ömer Çetin στο κέντρο του Κίλις.

Αν και η ακριβής αιτία της έκρηξης δεν έγινε αρχικά γνωστή, το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε πως ένα από τα τρία βλήματα από την Συρία έπεσε στην αυλή του σχολείου.

«Μια γυναίκα από το προσωπικό καθαριότητας έχασε την ζωή της από την έκρηξη, ενώ ένας μαθητής της έβδομης τάξης από το γειτονικό σχολείο νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο του Κίλις» ανέφερε η δήλωση προσθέτοντας πως ο μαθητής βρίσκεται αυτή την ώρα στο χειρουργείο. 
 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Κίλις Χασάν Καρά δήλωσε στην «A Haber» πως όλμοι από την γύρω περιοχή των συνόρων έχουν χτυπήσει τμήματα της πόλης και στο παρελθόν.

«Πιστεύουμε ότι οι οβίδες ήρθαν από την Συρία. Μία από αυτές χτύπησε την αυλή του σχολείου. Ευτυχώς, οι άλλες οβίδες δεν χτύπησαν κάποιο κτίριο» δήλωσε.
Πρόσθεσε επίσης πως ο επιστάτης του σχολείου έχασε την ζωή του και πως άλλοι δύο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο.

Τα σχολεία της πόλης έχουν εκκενωθεί μετά από εντολή του κυβερνήτη της επαρχίας.

Μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Κάρα ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν ψύχραιμοι

«Ο λαός μας πρέπει να παραμείνει ήρεμος. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουν κανενός είδους προκλήσεις» τόνισε.

Ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε τα πυρά κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ραντάρ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έδειξε ότι τα βλήματα που έπληξαν σχολείο της πόλης Κίλις στην τουρκοσυριακή μεθόριο προήλθαν από θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, δήλωσαν τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην περιοχή.
Ο στρατός ανταπέδωσε κατά του Ισλαμικού Κράτους τα πυρά, τα οποία έπληξαν σχολείο σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλον έναν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ