Αντιδράσεις Βερολίνου & ΝΔ στη συνέντευξη Βαρουφάκη -Ουδέν σχόλιο λένε οι Γερμανοί

Η συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έχει προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

 

Δριμεία επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για την ύπαρξη ενός Plan X (Σχεδίου Χ) για έξοδο από το ευρώ με εντολή του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε το πρωί την απάντηση του πρωθυπουργού στις αιτιάσεις Βαρουφάκη. «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης μαζί διαπραγματεύτηκαν. Μαζί διαχειριστήκαν το ζωτικό θέμα της ελληνικής οικονομίας και επομένως την τύχη της χώρας και την καθημερινότητα των Ελλήνων. Μαζί οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, όπως το ασφαλιστικό. Το θέμα που έχει προκύψει με τη χθεσινή μαρτυρία - απολογία του πρώην Υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα, είναι πολύ σοβαρό. Δεν απαντιέται με “κύκλους”. Όπως όλοι οι Έλληνες, περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Πρωθυπουργό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
Νωρίτερα κύκλοι του Μαξίμου σχολίασαν για τη συνέντευξη Βαρουφάκη: «Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στην διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε -ακόμα και αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν- ότι οι εκλογές έγιναν με γνωστή την συμφωνία με τους εταίρους και οι πολίτες ενέκριναν αυτό το δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση».

Παράλληλα, νέο ενδιαφέρον αποκτά η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει από το 2000 έως σήμερα πώς φτάσαμε ως εδώ, σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Πρόσθεσε πως αναμένει γι' αυτό το θέμα τη στάση του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας, τον περασμένο Ιούλιο, είχε καλύψει τον κ. Βαρουφάκη μιλώντας «για πολύτιμο asset της χώρας».

«Οφείλουμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια και με ενδιαφέρον περιμένουμε αν θα στηρίξει την πρόταση η ΝΔ με τον νέο αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Βενιζέλος: Τσίπρας και Βαρουφάκης έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους

Προσωπικά πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομιών Γιάνη Βαρουφάκη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος το πρωί στη Βουλή.
«Επαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους όντας ανίκανοι και κυνικοί τυχοδιώκτες» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη, την οποία χαρακτήρισε συγκλονιστικό ντοκουμέντο.

«Δείχνει ιστορικές και νομικές και πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα και της ομάδος του. Το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα είναι το γάντζωμα στην εξουσία, κρύβοντας το μνημόνιο, και του κ. Βαρουφάκη να διαλύσει την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Ποτάμι: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας

«Οι αποκαλύψεις για την ανευθυνότητα, την προχειρότητα, τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Τώρα μάθαμε για το plan X που ανέθεσε ο κ. Τσίπρας και οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος. Για το πολυδιαφημισμένο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που υποτίθεται ότι θέσαμε ως ισχυρή αντιπρόταση στις διαπραγματεύσεις, μάθαμε ότι γράφτηκε και κοστολογήθηκε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!» προσθέτει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει: «Θα περίμενε κανείς, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να ήθελε να ξεχάσει αυτή τη θλιβερή επέτειο του ενός χρόνου. Να συναισθανθούν το τίμημα του απομονωτισμού και της έπαρσης. Ακόμη και την ανεπάρκειά τους. Φαίνεται πως όσοι «έβαλαν πλάτη όταν τους φώναξε το κόμμα» (με το αζημίωτο) δεν επαρκούν. Χρειάζονται περισσότεροι».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ