Πέθανε ο μεγαλύτερος Τούρκος μεγιστάνας Μουσταφά Κοτς - Στα 55 από καρδιά

Ύστερα από καρδιακή συγκοπή, ο μεγαλύτερος Τούρκος μεγιστάνας και ψηλά στον κατάλογο των πλουσίων του Forbes, πρόεδρος της Koc Holding, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Καρδιακό επεισόδιο την ώρα που έκανε γυμναστική στο σπίτι του υπέστη ο Μουσταφά Κοτς. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε, δεν τα κατάφερε όμως να ξεπεράσει το πρόβλημα.   

Ο 55χρονος επιχειρηματίας είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου πριν από λίγο καιρό και είχε χάσει 40 κιλά. Στον όμιλό του ανήκουν περισσότερες από 100 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 9% των τουρκικών εξαγωγών και το 8% του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος της χώρας.  

«Ναυαρχίδα» των επιχειρήσεων του είναι ο πετρελαϊκός όμιλος Tüpras, ο οποίος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ευρώπης ενώ στον όμιλο ανήκει και μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει στην Τουρκία μοντέλα των εταιριών Fiat και Ford.  Η δυναστεία Κοτς που ξεκίνησε στη δεκαετία του ’20 από τον παππού του εκλιπόντος είναι υπέρ του κοσμικού κράτους και  αντιμετώπιζε προβλήματα με τους κυβερνώντες ισλαμιστές. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή ενώ, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, συλλυπητήρια θα δεχτεί στο ξενοδοχείο Divan Elmadag. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ