Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Δείτε που θα χιονίσει σήμερα

Παγωνιά παντού, καθώς η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο κατά περιόδους και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης αναμένουμε την Κυριακή εικοσιτέσσερις Ιανουαρίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6  βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά,  -9 έως 3 στη βόρεια Ελλάδα, -3  έως 10  στη δυτική Ελλάδα, -6 έως 7 στο βόρειο Αιγαίο και από 1 έως 9  βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν  3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια, όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -7 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός παγετός (η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας).

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτιά 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

*Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ