Εκκενώθηκαν 14 σχολεία στη Βρετανία και 6 στo Παρίσι λόγω απειλών για βόμβα

Εκατοντάδες μαθητές στη Βρετανία και τη Γαλλία εκκένωσαν τα σχολεία τους λόγω μιας σειράς απειλητικών τηλεφωνημάτων για βόμβα στις εγκαταστάσεις.
 

Συγκεκριμένα, στη Βρετανία εκκενώθηκαν 4 σχολεία στο Μπέρμινχαμ, 4 στην Κορνουάλη και 4 στο Λονδίνο, ενώ όλα τα τηλεφωνήματα στη Γαλλία αφορούσαν σχολεία του Παρισιού - 6 έπρεπε να εκκενωθούν.

Το γεγονός έρχεται μία εβδομάδα μετά την εκκένωση τριών από τα 6 βρετανικά σχολεία, για τον ίδιο λόγο - που αποδείχτηκε φάρσα.

Οι αστυνομικές αρχές διενήργησαν έρευνες σε όλες τις περιπτώσεις και δεν διαπιστώθηκαν ύποπτα πακέτα.

Την ευθύνη για τα τηλεφωνήματα έλαβαν άγνωστοι μέσω ενός λογαριασμού στο twitter με όνομα Evacuators 2k16, που σύμφωνα με την περιγραφή, σκοπό είχε να "προκαλέσει χάος". Το twitter έχει έκτοτε κλείσει το λογαριασμό, ωστόσο νωρίτερα χτες, από αυτόν στάλθηκαν tweets που αναφερόταν πως κάνει τα απειλητικά τηλεφωνήματα ώστε οι μαθητές "να γλιτώσουν το σχολείο για μια μέρα".

Στο Παρίσι οι μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους, όπως γνωστοποίησε η εκπαιδευτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.
Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στα σχολεία: Henri IV, Louis Le Grand, Fenelon, Condorcet, Montaigne και Charlemagne, όλα τους εκπαιδευτικά ιδρύματα υψηλού κύρους που βρίσκονται σε ακριβές συνοικίες του Παρισιού, αφού πέντε εξ αυτών έλαβαν τις προειδοποιήσεις για βόμβα το πρωί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα παιδιά οδηγήθηκαν στις αυλές των σχολείων και σε ασφαλείς τοποθεσίες όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες ενώ μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας με τη βοήθεια αστυνομικών σκύλων επιθεώρησαν τις σχολικές εγκαταστάσεις.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί εκρηκτικοί μηχανισμοί

"Πρόκειται πιθανόν απλά για ένα κακόβουλο πρόσωπο που τηλεφώνησε" είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος στο λύκειο Louis Le Grand.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε ένα σχολείο ωστόσο τα μαθήματα ξεκίνησαν και πάλι στα υπόλοιπα το απόγευμα, σημείωσε μία εκπρόσωπος τύπου του συμβουλίου εκπαίδευσης του Παρισιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ