Αποκλ. Στράτος Στρατηγαρέας: Η πρώτη εμφάνιση στο θέατρο, τα όνειρα & το μέλλον ενός rising star

Ο νεαρός ηθοποιός κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο τη φετινή σεζόν στον ζεστό και φιλόξενό Πολυχώρο Vault στον Βοτανικό...

Ο Στράτος Στρατηγαρέας πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην εξαιρετική παράσταση «Marvin's Room», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, και μιλάει στο eirinika.gr για αυτή τη συνεργασία και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Ποια είναι η προσωπική σου ιστορία για την είσοδο στο θέατρο & το χώρο του θεάματος;

Ξεκίνησα ως μουσικός. Από μικρός αυτό ήθελα. Από το σχολείο ακόμα έπαιζα κιθάρα σε διάφορες ροκ μπάντες με όνειρο ότι αυτό θα έκανα για πάντα. Τελειώνοντας το σχολείο κατάλαβα ότι δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το κάνεις επαγγελματικά, πόσο μάλλον να ζήσεις μέσα από αυτό. Έτσι αποφάσισα να το εγκαταλείψω. Στη συνέχεια σκέφτηκα, τι είναι πιο κοντά στη μουσική; Το θέατρο. Έτσι και έγινε. Οι γονείς μου εξάλλου από όταν ήμουν πολύ μικρός με πήγαιναν κάθε βδομάδα στο θέατρο και βλέπαμε δεκάδες παραστάσεις. Από περιέργεια λοιπόν, στα 19 μου χρόνια, μπήκα στη Δραματική Σχολή. Ακόμα και εκεί όταν με ρωτούσαν: "Γιατί μπήκες στη δραματική; Γιατί θες να γίνεις ηθοποιός;" Τους απαντούσα: "Από περιέργεια". Κάπου εκεί, στα μισά του 1ου έτους ,τελικά κατάλαβα ότι μπορώ να εκφραστώ μέσα από αυτό, με γεμίζει και είναι αυτό που θέλω να κάνω στη ζωή μου.

2016... Εκατοντάδες θέατρα πλέον στην Αθήνα, λίγες ταινίες & λιγότερη τηλεόραση για έναν ηθοποιό. Πως το αντιμετωπίζεις ως νέο μέλος του χώρου;

Με υπομονή και επιμονή. Και αισιοδοξία. Δυστυχώς ανήκω σε μια γενιά που πέτυχε τη κρίση στη χειρότερη της φάση. Κάνουμε ένα επάγγελμα το όποιο σιγά σιγά μετατρέπεται σε χόμπι. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να προσπαθούμε. Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό που έχουμε επιλέξει. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, δουλεύεις σκληρά και έχεις και λίγη τύχη, πιστεύω θα ανταμειφθείς. Όσο δύσκολα και αν είναι εκεί έξω τα πράγματα, πιστεύω ότι αν αξίζεις πραγματικά θα τα καταφέρεις. Πάντα υπήρχαν δυσκολίες στο επάγγελμα του ηθοποιού απλά τώρα είναι μεγαλύτερες. Για τα όνειρα μας μιλάμε εξάλλου, αξίζει να παλέψουμε για αυτά και να μην τα εγκαταλείψουμε.

Γιατί επέλεξες να βρίσκεσαι σε αυτήν την παράσταση; Τι το ξεχωριστό έχει;

Το θέμα της. Το οποίο είναι τόσο επίκαιρο, ειδικά σε αυτούς τους περίεργους καιρούς που περνάμε. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα που μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος ή που μπορεί να υπάρχουν μέσα σε μια οικογένεια, ο,τι και αν γίνει η αγάπη είναι αυτή που στο τέλος νικά και μένει. Και αυτό είναι που θέλουμε να δείξουμε και μέσα από τη παράσταση μας.

Βρίσκεις δικά σου στοιχεία στο ρόλο που υποδύεσαι;

Στη παράσταση υποδύομαι τον Τσάρλι, ένα παιδί κλειστό στον εαυτό του, χωρίς φίλους, κλεισμένο στα βιβλία του και με μια μητέρα που δεν του δίνει την απαραίτητη σημασία και προσοχή την οποία χρειάζεται. Ο αδελφός του ζει σε ψυχιατρείο και ο Τσάρλι με τη μητέρα του ζούνε σε ένα υπόγειο στις καλόγριες, λόγω του ότι ο αδελφός του έκαψε το σπίτι. Με τον Τσάρλι αυτό που σίγουρα έχουμε κοινό είναι η εσωστρέφεια και η αγάπη προς την οικογένεια.

Σου προκαλεί περισσότερο άγχος ή μεγαλύτερη ασφάλεια να βρίσκεσαι στη σκηνή με έμπειρους ηθοποιούς, όπως η εξαιρετική Αθηνά Τσιλύρα;

Ασφάλεια σαφώς, καθώς είναι η πρώτη μου παράσταση και είναι μεγάλη τύχη να βρίσκομαι επί σκηνής και να συνεργάζομαι με τόσο έμπειρους ηθοποιούς. Από την άλλη, όμως, φυσικά υπάρχει και το άγχος του να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μιας τέτοιας παράστασης.

Τα όνειρα σου για την επόμενη πενταετία;

Ωραίες συνεργασίες, ωραίοι ρόλοι, ωραίες στιγμές που θα 'χω να θυμάμαι για καιρό...

WHO IS WHO

O Στράτος Στρατηγαρέας είναι 24 χρονών. Μπήκε στη Δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου (Ίασμο) το 2010, σε ηλικία 19 χρονών, όπου και αποφοίτησε το 2013.  Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 2015 στο σήριαλ του Γιώργου Καπουτζίδη "Εθνική Ελλάδος" ως "Μηνάς". Η πρώτη του θεατρική χρονιά είναι φέτος με το "Marvin's Room" στο Vault Theatre ως "Τσάρλι". Όσο ήταν στη σχολή είχε συμμετάσχει στην Αφή της Φλόγας του Λονδίνου αλλά και της Ρωσίας στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας ως χορευτής - ηθοποιός. Tέλος έχει κάνει και κάποιες μικρές συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

*Το «Marvin's Room» παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στη σκηνή του Πολυχώρου Vault σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ