Ηλιόλουστη ημέρα με αυξημένες θερμοκρασίες - Καιρός για βόλτα!

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένουμε σήμερα, Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Τοπικές αυξημένες νεφώσεις θα επικρατούν στα δυτικά στο ανατολικό Αιγαίο και στα νότια τμήματα της χώρας με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα επικρατούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 17  στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 7  έως 16  βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 και στα ανοιχτά του Ιονίου 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 και στα νότια 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ