Ο Έρωτας και ο Άγιος Βαλεντίνος στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τη φωνή του εκπληκτικού τενόρου Χρήστου Κεχρή

Η «γιορτή των ερωτευμένων» πλησιάζει. Και επειδή ο έρωτας εκφράζεται πάντα μέσα από την ποίηση και τη μουσική, τι καλύτερο από μια βραδιά που θα τα συνδυάζει όλα!

Την ευκαιρία να ταξιδέψει στα έργα Ελλήνων συνθετών, που μελοποιούν σπουδαίους ποιητές και λογοτέχνες, με έμφαση στον ερωτικό λόγο, θα έχει το κοινό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την υπέροχη φωνή του Χρήστου Κεχρή, ενός από τους πιο ενδιαφέροντες και δραστήριους ερμηνευτές της γενιάς του. Πλάι του θα βρεθεί η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου και ο Τίτος Γούβελης στο πιάνο. Όλα αυτά, ανήμερα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου , αυτή την Κυριακή, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Ολύμπια.

Τραγούδια και συνθέσεις των Κουρουπού, Αντωνίου, Κουμεντάκη, Κούκου,Βαλέτ, Γωγιoύ, Σαμαρά, Παπαδάτου, Κριτσωτάκη, Ταίηλορ, Πλέσσα και Κυπουργού σε ποίηση Ελύτη, Καρυωτάκη, Εμπειρίκου, Καβάφη, Σεφέρη, Πόε, Joyce, Τριβιζά, κ.ά. 

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που όλοι ανεξαιρέτως οι συνθέτες στους οποίους απευθυνθήκαμε ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα μας για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας και μας εμπιστεύτηκαν τη μουσική τους», αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

«Η ευθύνη της μελέτης και ερμηνείας έργων που γράφτηκαν 'σήμερα' είναι ουσιαστική και γόνιμη. Είναι ένας διάλογος πάνω σε παρτιτούρες και κείμενα που σημειοδοτούν τους καιρούς μας, με κοινά -ή έστω οικεία- ερεθίσματα ως προς τη γλώσσα και τη μουσική έκφραση.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζουμε πως θα υπάρχουν συχνότερα ευκαιρίες, όπως αυτή η εκδήλωση στην ΕΛΣ, για να αξιοποιούνται και να αναδεικνύονται όσο το δυνατόν περισσότερες σύγχρονες δημιουργίες στις οποίες κρύβεται σίγουρα πλούτος ιδεών, καινοτομίας και έμπνευσης.» 

Έρωτας, φιλοσοφία, ποίηση : 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
(Θέατρο Ολύμπια - Φουαγέ -  Ώρα έναρξης: 18.00 - Γενική είσοδος €5)

Who is who
Ο τενόρος Χρήστος Κεχρής γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα με τον Παναγιώτη Δήμα και τον Κώστα Πασχάλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των José Cura (Opéra National de Lorraine), Francisco Araiza και Dunja Vejzović (Musikhochschule Stuttgart), Ton Koopman, Jeannette Pilou, Roland Dyens κ.α. Είναι απόφοιτος του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Έχει ερμηνεύσει τους ρόλους: Pedrillo (Mozart, Die Entführung aus dem Serail) για το Schlosstheater Celle της Γερμανίας, Medoro (Haydn, Orlando Paladino) για το Teatro Verdi - Gorizia της Ιταλίας, Don Ottavio (Mozart, Don Giovanni), Tamino και Monostatos (Mozart, Die Zauberflöte), Polidoro (Mozart, La Finta Semplice), L'Amante (Galuppi, L'Amante di Tutte), Γάτο (Cui, Ο Παπουτσωμένος Γάτος), Der Tanzmeister (R. Strauss, Ariadne auf Naxos), Goro (Puccini, Madama Butterfly), Il Maestro di Ballo (Puccini, Manon Lescaut), Remendado (Bizet, Carmen), Danieli (Verdi, I Vespri Siciliani), Matteo Borsa (Verdi, Rigoletto) και Αθηναίο (Καρέρ, Μαραθών - Σαλαμίς) για την Εθνική Λυρική Σκηνή, Jaquino (Beethoven, Fidelio), Βερδελή (Σακελλαρίδης, Πικ Νικ) με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Φουρλάνο (Σαμάρας, Κρητικοπούλα) και Abdallo (Verdi, Nabucco) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κο Ρονσή (Σακελλαρίδης, Η Κόρη της Καταιγίδος) με την Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου “Οι όπερες των ζητιάνων” και Ορέστη (Ξενάκης, Ορέστεια) με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Borusan της Κωνσταντινούπολης.

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ σε παραστάσεις, ορατόρια και ρεσιτάλ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Schlosstheater Celle, το Teatro Verdi - Gorizia, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Orchester Purpur Wien, την Πειραματική Σκηνή της ΕΛΣ, το Εθνικό Θέατρο, την Ορχήστρα Borusan της Κωνσταντινούπολης, την Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου “Οι όπερες των ζητιάνων” και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Λειψίας.

Έχει σπουδάσει Κλασική Κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ