Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

ΕΙΤΗΣΕΕ: Πόσες τηλεοπτικές άδειες θα δημοπρατηθούν και σε πόσες φάσεις

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας διερωτάται "Πόσες άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς θα δημοπρατηθούν συνολικά, κύριοι Υπουργοί, και σε πόσες χρονικές φάσεις;".

Η κυβέρνηση, με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ψήφισε η Ελληνική Βουλή, όρισε ότι θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες για ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς γενικής στόχευσης.

Παράλληλα, παρουσίασε μια Μελέτη από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του στη Βουλή ενημέρωσε το Σώμα ότι θα δοθούν και άδειες θεματικού περιεχομένου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι «δεν θα είναι τέσσερα τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες».

Κατόπιν των παραπάνω, τίθενται εύλογα ερωτήματα προς τον Υπουργό Επικρατείας, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση, που χρήζουν επίσημης απάντησης:

  •     Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά;
  •     Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας -  και πότε;
  •     Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;
  •     Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;

Σε μια χώρα που λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της είναι η ανάγκη επενδύσεων και επιχειρηματικών δράσεων, θα έπρεπε να είναι σαφές το πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που γίνεται μάλιστα από το κράτος, με όρους σαφείς και διαφανείς, προκειμένου να μπορεί ένας επιχειρηματίας να αποφασίσει τη δυνατότητα συμμετοχής του. Όταν οι όροι είναι ασαφείς και αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κάνει δηλώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, γεννιούνται ερωτηματικά για τους στόχους και τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Γι αυτό καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δώσουν άμεσα κι επίσημα απαντήσεις, για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές σχετικά με τους σχεδιασμούς τους για το τηλεοπτικό τοπίο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ