Πώς θα είναι τα ταξίδια στο μέλλον: Στο φεγγάρι ή τον Άρη, σε υδάτινες πολιτείες ή με drone; Ασύλληπτες εικόνες

Ολόκληρες πόλεις κάτω από το νερό, μέσα σε γιγαντιαίες διάφανες «φούσκες», «σούπερ ουρανοξύστες», αλλά και αντίστροφες πολυκατοικίες με 25 ορόφους κάτω από τη Γη. Όνειρα του σήμερα, αλλά μια πραγματικότητα του επόμενου αιώνα.

Η καθημερινότητα του 22ου αιώνα, όπως προβλέπεται μέσα από την έκθεση SmartThings Future Living Report που ετοίμασαν με την συνεργασία της Samsung επιστήμονες Βρετανικών πανεπιστημίων, σίγουρα θα σας συναρπάσει. Με την ανάπτυξη των τεχνολογιών που έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή του σήμερα, όπως τα drones ή η τρισδιάστατη εκτύπωση, ο κόσμος του επόμενου αιώνα μπορεί να μοιάζει βγαλμένος από τα πιο εντυπωσιακά όνειρα.

Ταξίδια σε άλλους πλανήτες και αυτοτροφοδοτούμενες υποβρύχιες πόλεις, προστατευμένες μέσα σε τεράστιες «φούσκες», με σπίτια, σχολεία, γραφεία και πάρκα που μπορούν να αξιοποιούν το νερό που τις περιβάλει τόσο για τη χρήση του από τους κατοίκους της όσο και για την παραγωγή ενέργειας και οξυγόνου. 

Σπίτια που θα μπορούν να μετακινούνται, στον προορισμό που επιλέγετε. Με την βοήθεια των προσωπικών σας γιγάντιων drones, που όπως πιστεύουν ότι οι επιστήμονες θα μπορούσαν να γίνουν η κοινή μέθοδος μεταφοράς. Αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τα ταξίδια.

Κτήρια, δημιουργημένα με τρισδιάστατη εκτύπωση, που θα είναι εξοπλισμένα με «έξυπνες» LED επιφάνειες που προσαρμόζονται και αναμορφώνουν την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού, για να ταιριάξουν τις «μεταβαλλόμενες διαθέσεις» των κατοίκων τους αυτόματα. 

Προηγμένη ιατρική τεχνολογία, που θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία μέσων άμεσης διάγνωσης της υγείας που θα είναι εγκαταστημένα σε κάθε σπίτι, θα μπορεί να προμηθεύει άμεσα με φάρμακα ή ακόμα και να επικοινωνεί με έναν απομακρυσμένο γιατρό.

Ένα νέο είδος υπηρεσιών γρήγορου φαγητού, διαθέσιμες μέσω  3D εκτύπωσης τροφίμων, η οποία θα σας επιτρέπει να «κατεβάσετε» το επιθυμητό πιάτο σας από το αγαπημένο σας σεφ και να το εκτυπώσετε μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ

Μερικές από τις προβλέψεις στην τελευταία έκθεση, δεν είναι και τόσο πολύ φαντασία, αλλά αποτελούν ήδη πραγματικότητα. 
"Τα σπίτια μας γίνονται όλο και πιο έξυπνα και μπορούν τώρα να ανιχνεύσουν την παρουσία των πραγμάτων" αναφέρει ο James Monighan,  Διευθύνων Σύμβουλος της SmartThings στη Βρετανία.

Νωρίτερα φέτος,  κατά τη διάρκεια του 2016 Consumer Electronics Show, ένας Κινέζος κατασκευαστής παρουσίασε ένα πρωτότυπο μη επανδρωμένο αεροσκάφος για μεταφορά επιβατών, το πρώτο του είδους του στον κόσμο. 

Και πέρυσι, ο Βέλγος αρχιτέκτονας Vincent Callebaut αποκάλυψε τα σχέδιά του για την κατασκευή ενός υποβρύχιου συμπλέγματος, φιλικό προς το περιβάλλον, που αποτελείται "oceanscrapers", με τρισδιάστατα τυπωμένα, ανακυκλωμένα πλαστικά, που θα κατασκευαστεί για να κινείται σπειροειδώς προς τα κάτω, μέχρι και 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Όσο για την τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων εισήχθη ήδη από το 2013, με την έναρξη της Foodini - μια νέα συσκευή που μπορεί να εκτυπώσει τα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ