Ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή δια χειρός Βαγγέλη Δρίσκα - Πένες ολικής άλεσης με πέστο από κολοκυθόσπορο και ρόκα

Έναν ακόμη ξεχωριστό γαστρονομικό συνδυασμό προτείνει ο αγαπημένος μας σεφ...

Υλικά:

Πένες ολικής άλεσης - 500 γρ.
Κολοκυθάκια - 2
Ψίχα γλυκιάς κολοκύθας - 300 γρ.
Πράσα ψιλοκομμένα - 2
Ελαιόλαδο
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Για το πέστο κολοκυθόσπορου:

Τρυφερό σπανάκι - 200 γρ.
Κολοκυθόσπορος - 100 γρ.
Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 4 κουτ. γλυκού
Μαϊντανός - 1 ματσάκι
Ελαιόλαδο - 100 ml
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
Μέλι - 1 κουτ. γλυκού

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Για το πέστο κολοκυθόσπορου, βάλτε όλα τα υλικά στον πολυκόπτη και πολτοποιήστε. Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες.

Κόψτε σε μικρά κομμάτια την ψίχα κολοκύθας. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια, τα πράσα, την κίτρινη κολοκύθα για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το πέστο κολοκυθόσπορου, αλατίστε και ανακατέψτε.

Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα, προσθέστε λίγο νερό. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τες. Ανακατέψτε με την σάλτσα και σερβίρετε.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ