Αλέξης Τσίπρας: Αντίφαση να μιλάμε για πολιτική ενότητα στην Ευρώπη όταν κάποιοι ενεργούν μονομερώς

 «Όταν ορισμένες χώρες προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες στο προσφυγικό, συνιστά βαθύτατη και σοβαρή αντίφαση να μιλάμε για όλο και πιο ενωμένη Ευρώπη» υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασής του επί του ζητήματος Brexit, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως δεν μπορεί να υπάρχει ενότητα στο βόρειο άκρο της Ευρώπης ενώ το άλλο άκρο δοκιμάζεται από μονομερείς ενέργειες.

Αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι βοήθεια στη Βρετανία πρέπει να προσφερθεί χωρίς όμως να καταστρατηγηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «To να βάζουμε στο τραπέζι ο καθένας ό,τι μας συμφέρει αντί να συζητάμε επί τη βάσει των ευρωπαϊκών αξιών θα οδηγήσει την ΕΕ σε αδιέξοδο, αργά ή γρήγορα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στις χώρες του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) - οι ηγέτες των οποίων έκαναν  πρόσφατα λόγο για σχέδιο β προκειμένου να διαφυλαχθούν τα σύνορα Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ σε περίπτωση που η Ελλάδα «δεν κάνει την ευχάριστη έκπληξη» και καταφέρει να διαχειριστεί τα δικά της σύνορα έναντι των προσφυγικών ροών -  ο κύριος Τσίπρας τους εγκάλεσε ότι μιλούν συνέχεια για φράχτες καλώντας τους να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν από τη Μ. Βρετανία είναι επίσης ένας φράχτης (αναφερόμενος στην αναστολή των κοινωνικών επιδομάτων για ευρωπαίους πολίτες.

«Θα πρέπει να βρούμε συνολικές και συλλογικές λύσεις. Αν αυτό δεν είναι εφικτό καλύτερα να μην υπάρξει κείμενο συμπερασμάτων, μέχρι να βρούμε τις αναγκαίες λύσεις και συμφωνήσουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ