Στο Πήλιο αυτή την εβδομάδα το «Ελλάδα από το Α ως το Ω» στο OTE HISTORY

Αυτή την εβδομάδα, το ΟΤΕ HISTORY και η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μας ταξιδεύουν στο ‘μαγικό βουνό’ του Πηλίου.

 Στο νέο επεισόδιο της πρωτότυπης εκπομπής του ΟΤΕ TV, σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 21.00, σημαντικοί εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων μας οδηγούν στα σπάνιας ομορφιάς μονοπάτια και τους οικισμούς του Πηλίου. Ανάμεσά τους, ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης, ο οποίος εδώ και 30 περίπου χρόνια έχει το καταφύγιό του στο Λαύκο, ο λαογράφος Κώστας Λιάπης, που αφηγείται ιστορίες για τους Κενταύρους, τις θάλασσες και τις εκκλησίες του Πηλίου, ο επίτροπος Μιχάλης Παππάς, που μας ξεναγεί στις Μηλιές, στον Ναό των Ταξιαρχών.

Επίσης, οι μουσικοί Κωστής Μακρυγιαννάκης, Θύμιος Ατζακάς και Γιάνννης Καραμανιώλας μιλούν για τις μουσικές του «Μουσικού Χωριού», του Άγιου Λαυρέντιου, ενώ ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππιτζής μας μαθαίνει τι σημαίνει «παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική» και ο περιηγητής Κυριάκος Παπαγεωργίου μας μυεί στα ίχνη σπουδαίου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στο Πήλιο.


Από το πρόγραμμα του ΟΤΕ HISTORY, ξεχωρίζει επίσης το σπουδαίο ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αγέλαστος Πέτρα», την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 21.00, το οποίο απέσπασε 4 βραβεία στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ του Έλληνα δημιουργού καταγράφει στη διάρκεια μίας δεκαετίας τις αλλαγές που συντελούνται στην Ελευσίνα και τους κατοίκους της, αυτόν τον τόπο με τις μυθικές καταβολές και την πλούσια ιστορία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ