Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα "όπλα" μου για τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Μηνύματα προς τους εταίρους ότι θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος που τους αναλογεί στο προσφυγικό πρόβλημα, αναμένεται να αποστείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

* Δείτε Live την ομιλία στο http://webtv.ert.gr/ert1/

Η Αθήνα θα επιμείνει για υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων αναλογικά στις χώρες της Ε.Ε., με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, αναλογεί το 1/50 του συνόλου των προσφύγων, ενώ θα ζητήσει να ισχύσει η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία και η αναχαίτιση των προσφυγικών ροών στη γειτονική χώρα. 

Στην ατζέντα και η αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, η ομαλή λειτουργία της Συνθήκης του Σένγκεν.

Αύριο ο πρωθυπουργός, με «όπλο» την απόφαση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που - για διαφορετικούς βεβαίως λόγους - δεν ψήφισαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Βασίλης Λεβέντης, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με θέμα το προσφυγικό, αλλά και για τη συνάντηση με Άγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός - και εφόσον δεν υπάρχει αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. - θα μεταβεί επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου υπουργών στη Σμύρνη, όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ