Ο Ηλίας Ψινάκης υποδέχτηκε 150 πρόσφυγες στον Μαραθώνα - Βίντεο από την κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα

Σήμερα το μεσημέρι έφτασαν τελικά στην 4η Κατασκήνωση του Άγιου Ανδρέα από το λιμάνι του Πειραιά οι πρώτες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες αναμένονταν στην περιοχή εχθές αλλά τελικά η μεταφορά τους αναβλήθηκε για ένα εικοσιτετράωρο.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στην κατασκήνωση και δεύτερο πούλμαν με οικογένειες προσφύγων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φαγητό των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση το έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις επί 24ωρου βάσεως και περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. 

Η διανομή του φαγητού ξεκινάει από σήμερα καθώς το βραδινό θα σερβιριστεί στις 8 το βράδυ. Το μενού περιλαμβάνει διάφορα είδη φαγητών προσαρμοσμένα στην κουλτούρα των προσφύγων, τα οποία παρασκευάζονται και ελέγχονται από την Πολεμική Αεροπορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι πρόσφυγες δεν είχαν καταλάβει ότι θα εγκατασταθούν προσωρινά στον Μαραθώνα. Έτσι, μόλις κατέβηκαν από το πούλμαν ρωτούσαν πότε θα αναχωρήσουν ξανά για τη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσουν έπειτα το ταξίδι τους για την Ειδομένη. 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ορισμένοι από τους πρόσφυγες νόμιζαν ότι σταμάτησαν στη συγκεκριμένη περιοχή για να γίνει έλεγχος των εγγράφων που τους προσκόμισαν οι αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ