Βελτιώνεται ο καιρός - Ανοιξιάτικη, ηλιόλουστη Κυριακή σε όλη τη χώρα

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη τη χώρα.

Βελτιωμένο καιρό αναμένουμε σε ολόκληρη τη  χώρα την Κυριακή 20 Μαρτίου. Λίγες μόνο σποραδικές νεφώσεις θα επικρατούν στα ανατολικά, καθώς και στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν οι νεφώσεις στο Ιόνιο και στα δυτικά τμήματα της χώρας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 15 στη βόρεια Ελλάδα, 6  έως 17 στη δυτική Ελλάδα, 3 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια, 2 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται αργά το απόγευμα στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική - κεντρική Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος, το απόγευμα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
    
Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία  από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο στην Κρήτη θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια από 10 έως 15 βαθμούς.

Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ