Πλημμύρισε κόσμο το Κέντρο της Αθήνας για τον 5ο Ημιμαραθώνιο - Δείτε τους νικητές

Γέμισε κόσμο το Κέντρο της πόλης με χιλιάδες πολίτες να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Εκτός από τα 21 χιλιόμετρα του ημιμαραθωνίου υπάρχουν και οι διαδρομές των 3 και 5 χιλιομέτρων όπως και τα χίλια μέτρα για τα Special Olympics και τα ΑμεΑ. Στον ημιμαραθώνιο πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος δεύτερος ο Χριστόφορος Μερούσης και τρίτος ο Κώστας Πούλιος.

Στις γυναίκες πρώτη η Ουρανία Ρεμπούλη κάνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των ημιμαραθωνίων. Δεύτερη η Αναστασία Καρακατσάνη και τρίτη η Μάγδα Γαζέα.

Ο Χρήστος Καλλίας βγήκε πρώτος στον δρόμο των 5 χιλιομέτρων από την Πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού, με κατεύθυνση προς τη Φιλελλήνων.

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς ξεκίνησαν από την Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κι άλλα κεντρικά σημεία της πόλης για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους τόσο στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 3χλμ, των 5 χλμ, των ΑΜΕΑ και των Special Olympics. Και αφού ακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα διαδρομή ανάμεσα σε δεκάδες μνημεία και μουσεία, κτίρια ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και έργα τέχνης στον δημόσιο χώρο, έφτασαν στο τέλος,  στην πλατεία Συντάγματος στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της συμμετοχής.

Ανάμεσα στους χιλιάδες συμμετέχοντες που έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή του αθλητισμού βρέθηκαν και σπουδαίοι Έλληνες αθλητές, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα γίνει στο Άμστερνταμ, καθώς ο νικητής και η νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, παίρνει αυτόματα εισιτήριο για τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.


Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο 5ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ μαζί με την Περιφέρεια Αττικής  διαθέτει κι ένα πλούσιο κοινωνικό πρόγραμμα. Μέρος των εγγραφών του αγώνα θα διατεθούν για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων , ενώ και οι δρομείς μπορούν να στηρίξουν μία ή περισσότερες από τις συνεργαζόμενες με τη διοργάνωση ΜΚΟ, όπως είναι η Ελίζα, το Emfasis Foundation και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Ερευνών.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ