Η Miss Ευρώπη, Μικαέλα Φωτιάδη, πάλεψε με βουλιμία & κατάθλιψη: Πως έχασε 12 κιλά, ποιος την έσωσε

Πριν λίγες ημέρες η 22χρονη καλλονή στέφθηκε Μις Ευρώπη στο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στο Λίβανο, καθηλώνοντας με την παρουσία και την προσωπικότητά της την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Σχετικά με τη νίκη της αλλά και τη μάχη που έδωσε με τη βουλιμία και την κατάθλιψη πριν κάποια χρόνια, μίλησε η Μικαέλα Φωτιάδη.

Όλα συνέβησαν σε ηλικία 18 ετών, όταν πήρε μέρος στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς, διεκδικώντας μια διάκριση, ιδανικά την ανώτερη. Δεν τα κατάφερε όμως, με αποτέλεσμα να χάσει την αυτοπεποίθησή της, να πάθει ελαφρά κατάθλιψη και να πάρει κιλά. Τιμωρούσε τον εαυτό της για μια αποτυχία, χρησιμοποιώντας τη βουλιμία για να παραμορφώσει και να παραφουσκώσει τη λεπτεπίλεπτη σιλουέτα της. Μάλιστα, είχε εγκαταλείψει το μόντελινγκ για κάποιους μήνες.

«Είχα πάει με πολύ πείσμα και θέληση, ήμουν σίγουρη ότι θα έπαιρνα κάποια θέση. Τελικά όμως αγχώθηκα και δεν τα πήγα τόσο καλά όσο θα μπορούσα. Το πιο δύσκολο ήταν να κρατήσω το κεφάλι μου ψηλά ενώ βρισκόμουν ανάμεσα στις “χαμένες”. Ήμουν στεναχωρημένη για αρκετό καιρό. Ένιωθα ότι είχα απογοητεύσει τους πάντες» ανέφερε η ίδια στο «Πρώτο Θέμα» και στη Μαρία Λεμονιά. Στη συνέχεια γνώρισε τον σύντροφό της, Γιάννη Μπορμπόκη, επίσης μοντέλο, ο οποίος της μετέδωσε το κουράγιο που της έλειπε για να προσπαθήσει ξανά. Το κρίσιμο πρώτο βήμα ήταν να κατατροπώσει τη βουλιμία και να ανακτήσει την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

«Ουσιαστικά έχασα 12 κιλά τρώγοντας καθημερινά σουβλάκια. Ξέρω ότι ακούγεται κωμικό, είναι όμως αλήθεια! Μεσημέρι-βράδυ έτρωγα καλαμάκια μαζί με τον Γιάννη. Με δρακόντειες στερήσεις και με τη δύναμη να επιβληθώ στον εαυτό μου επανήλθα έχοντας διάθεση για νέο ξεκίνημα».  Η μεγάλη επιστροφή θα τη βρει Σταρ Ελλάς 2015 και λίγους μήνες μετά «Miss Europe World».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ