Ο γάμος του καλοκαιριού! Ο γιος του δολοφονηθέντος από την 17 Νοέμβρη: Μιχάλης Περατικός & η εγγονή του Στράτου

Χρυσή και άξια νεολαία ερχονται εις γάμου κοινωνίαν σύντομα.

Ο Μιχάλης Περατικός και η Αλεξάνδρα Κ. Στράτου, γόνοι δύο γνωστών  οικογενειών των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας.

 

Ο μέλλων γαμπρός είναι γιος του αείμνηστου Κωστή Περατικού, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη, και της Λίας Ρακά-Περατικού. Είναι έτσι και εγγονός του Μιχαήλ Περατικού, ενός εφοπλιστή με σημαντικό ρόλο στη ναυτιλιακή και την οικονομική ζωή της χώρας. 

 

Η νύφη επίσης έχει την δική της ιστορία . Εγγονή του αείμνηστου επιχειρηματία Χριστόφορου Στράτου -της θρυλικής βιομηχανίας Πειραϊκή - Πατραϊκή- που ήταν προσωπικός φίλος και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι κόρη του Αλέξη Στράτου και ανιψιά της μετόχου των καταστημάτων Notos Galleries Βαρβάρας Βερνίκου-Στράτου.

Ο γάμος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στη γραφική Πάτμο, που αποτελεί το αγαπημένο νησί του Μιχάλη, τον τόπο όπου περνούσε τα καλοκαίρια.

 

Οι 30χρονοι  νέοι προτιμούν τις new ages business αφού ο μέλλων γαμπρός είναι ιδιοκτήτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης προϊόντων μόδας και design. Το We Create Harmony ιδρύθηκε το 2013.  Από την άλλη, η νύφη είναι σεφ που χρηματοδότησε το βιβλίο της περί μαγειρικής μέσω Διαδικτύου, αφού πρώτα δοκίμασε τις δυνάμεις της στο εξωτερικό . 

 

Ο Μιχάλης λοιπόν  είναι ιδρυτής, μαζί με τους φίλους του Θανάση Σοφιανό και Πέτρο Βουτσινά, της ψηφιακής πλατφόρμας We Create Harmony. 

 

Σκοπός της, η προώθηση νέων σχεδιαστών μόδας και design σε διεθνές επίπεδο, παράλληλα με την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Μέσω αυτής νέοι ταλαντούχοι σχεδιαστές διατηρούν το δικό τους «κατάστημα», έχοντας όμως τη δυνατότητα, αφενός, να απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό και, αφετέρου, να χρησιμοποιούν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που τους παρέχει η πλατφόρμα. 

 We Create Harmony 

 

Η ιστοσελίδα  έχει απήχηση σε περισσότερες από 30 χώρες, από τον Καναδά έως την Αυστραλία, και πλέον το 40% των επισκεπτών της προέρχεται από το εξωτερικό. 

Τον τελευταίο χρόνο το We Create Harmony επεκτάθηκε, εκτός από τη μόδα, και σε προϊόντα τέχνης και διακόσμησης εσωτερικών χώρων, καθώς και σε διάφορα gadgets.

 

Η Αλεξάνδρα και καλή μαγείρισσα 

 

Η 31χρονη Αλεξάνδρα είναι μία κοσμοπολίτισσα  που την κέρδισε η μαγειρική - γιατί, όπως έχει πει, συνδυάζει τη φύση, τις εποχές, τον άνθρωπο, τη δημιουργία. Ενώ σπούδαζε ισπανική λογοτεχνία στην Αμερική, άρχισε... για πλάκα να μαγειρεύει ελληνική κουζίνα. Ενδιαφέρθηκε να βρει τις συνταγές από τα παλιά οικογενειακά τραπέζια και κάπως έτσι ανακάλυψε το ταλέντο της!

 

Η Αλεξάνδρα οραματίστηκε ένα δικό της εστιατόριο και, θέλοντας να έχει την εμπειρία εκ των ένδον, δεν δίστασε να πάει στο Λονδίνο και να δουλέψει επτά μήνες ως σερβιτόρα («Τη θεωρώ πολύ επικοινωνιακή δουλειά» είχε δηλώσει).

 Συνέχισε με σπουδές μαγειρικής για δύο χρόνια, αυτή τη φορά στην Ισπανία. 

 

Τον Δεκέμβριο του 2013 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, το «Cooking to share» («Συμπεριλαμβάνει στη μαγειρική το “μοιράζομαι” και το “μοιράζομαι” στη μαγειρική» έχει πει). Περιλαμβάνει συνταγές για ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, αλλά δεν είναι άλλο ένα βιβλίο μαγειρικής. 

 

 Είναι οι μνήμες της Αλεξάνδρας από τα κυριακάτικα τραπέζια που φέρνουν κοντά το παρελθόν και το μέλλον της οικογενειακής παράδοσης, και γι' αυτό είναι αφιερωμένο «στη γιαγιά Σοφία και στην κυρία Λούλα, που μαγείρευε για όλη την οικογένεια και έχουν περάσει τρεις γενιές από τα χέρια της».

 

Το έγραψε στα αγγλικά (λόγω σχολείου στην Αγγλία, εκφράζεται πιο άνετα σε αυτή τη γλώσσα), αλλά και επειδή ήθελε να προσεγγίσει τα άτομα που επισκέπτονται την Ελλάδα και θέλουν να δοκιμάσουν ελληνικές συνταγές.

 

Ακολούθησε η ιδέα για ένα «δημιουργικό» catering - μαγειρεύει για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, παρέχοντάς τους φροντισμένες γεύσεις. «Για μένα το φαγητό λειτουργεί ως μέσο για να φέρω κοντά τους ανθρώπους και να συμβεί ό,τι είναι να συμβεί από εκεί και πέρα» αναφέρει.

Ο παππούς Μιχαήλ Περατικός 

Το 1997 η οικογένεια πλήρωσε φόρο αίματος με τη δολοφονία του Κωστή από τη 17 Νοέμβρη. Μετά τον χαμό του γιου του, ο Μιχαήλ Περατικός αφοσιώθηκε στην προσπάθειά του να αφυπνίσει κοινή γνώμη και πολιτικούς, με συνεχή παρουσία στα αρμόδια υπουργεία και συνεντεύξεις σε ελληνικά και διεθνή μέσα.

 

Ηταν εκ των ιδρυτικών στελεχών της ομάδας "Ως Εδώ" μαζί με τα μέλη των άλλων οικογενειών των θυμάτων της τρομοκρατίας. Εφυγε πλήρης ημερών, έχοντας προλάβει τη σύλληψη των δολοφόνων του παιδιού του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ