Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σε πέντε δόσεις η εξόφληση του τέλους ακινήτων

Tο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους φορολογούμενους για το τέλος ακινήτων, το οποίο θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Tις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος  θα παραμείνει ενσωματωμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή αν θα εκδίδεται διαφορετικό εκκαθαριστικό.

 

Tο προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους φορολογούμενους για το τέλος ακινήτων, το οποίο θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Tις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος  θα παραμείνει ενσωματωμένο στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή αν θα εκδίδεται διαφορετικό εκκαθαριστικό.Σε ότι αφορά την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί σε συνεργασία με την τρόικα, σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Με την τρόικα θα συζητηθεί και το θέμα της μείωση του ΦΠΑ 23% στη εστίαση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων που δεν κρίνεται ότι είναι το προσφορότερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπισης του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για το νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.

Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αφού οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

Για το θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Εκτιμάται, επίσης, ότι  η τιμή του πετρελαίου θα πέσει από το 1,50 ευρώ σήμερα, στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ