Τραγωδία στην Αυστραλία: 51χρονη ομογενής δολοφονήθηκε με ρόπαλο από τον πρώην σύζυγο της μπροστά στα μάτια του 17χρονου γιου τους

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας από τις 24 Απριλίου.

Την Τετάρτη κηδεύτηκε σε ελληνορθόδοξο ναό στο προάστιο του Μπέξλεϊ Σίδνεϊ η ομογενής Τίνα Κοντοζή.

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», η Κοντοζή δολοφονήθηκε βάναυσα από τον πρώην σύζυγό της με ρόπαλο του κρίκετ. Μάλιστα, η 51χρονη νηπιαγωγός δέχθηκε τα μανιώδη χτυπήματα του πρώην συντρόφου της μπροστά στα μάτια του 17χρονου γιου της ο οποίος έχει υποστεί σοκ.

Η απίστευτης αγριότητας δολοφονία της 51χρονης Ελληνίδας νηπιαγωγού, έγινε μέσα στο σπίτι της, στο προάστιο Μπαντίνα. Ο γιος της προσπάθησε μάταια να προστατέψει τη μητέρα του από την ανεξέλεγκτη οργή του πατέρα του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι και αναγκάστηκε να ζητήσει καταφύγιο σε γειτονικό σπίτι, από όπου ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Την Τετάρτη, περισσότεροι από 150 κάτοικοι της Μπαντίνα συγκεντρώθηκαν στην παραλία Τζιμπόν και τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση για τη γλυκιά νηπιαγωγό με τη «χρυσή καρδιά». Την ίδια ώρα, οι μαθητές της άφησαν δεκάδες κεριά και κάρτες έξω από το νηπιαγωγείο όπου εργαζόταν, για να τιμήσουν τη μνήμη της.

«Κανείς δεν θα έβρισκε κάτι αρνητικό να πει για την Τίνα. Ήταν αξιολάτρευτη, η προσωποποίηση της καλοσύνης» είπε ένας από τους γονείς των μαθητών της.

Ο 51χρονος δράστης, Σίβεν Μπόιντ ήταν παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών, χωρίς, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται αν υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής.Το επί χρόνια ζευγάρι φέρεται ότι βρισκόταν σε διάσταση τους τελευταίους μήνες και ο άντρας είχε φύγει από το σπίτι στο οποίο κατοικούσε η οικογένεια.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του νηπιαγωγείου όπου εργαζόταν η Τίνα, Λεν Μπέικερ δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ότι η Κοντοζή ήταν «έξυπνη, ευδιάθετη και προσέφερε μεγάλη αγάπη και χαρά στα παιδιά, τους γονείς τους και τους συναδέλφους της». Ο ίδιος, όπως και άλλοι συνάδελφοί της γνώριζαν την για την άσχημη και αλαζονική συμπεριφορά του Μπόιντ, όπως και το γεγονός ότι είχε εθιστεί πλέον στο αλκοόλ, κάτι που οδήγησε και το ζευγάρι σε διάσταση.

«Ένα από τα άτομα του προσωπικού της είχε πει “μην τον δεχτείς ποτέ πίσω, αλλιώς θα γίνεις κι εσύ μια ακόμα στατιστική”» είπε ο Μπέικερ εννοώντας πως ο συνάδελφός της την προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να πέσει θύμα δολοφονίας. Και πρόσθεσε: «Στις κοινωνικές περιστάσεις τον είχα δει να συμπεριφέρεται σαν μαλάκας. Η Τίνα μου είχε πει ότι είχαν προβλήματα στο σπίτι, αλλά δεν γνώριζα για περιστατικά σωματικής βίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ