Δείτε βίντεο: Η επεισοδιακή συνέντευξη του Νίκου Παππά στη Deutsche Welle - Τι εκνεύρισε τον Υπουργό

Η Κυβέρνηση αποφάσισε «με μισή καρδιά» τα μέτρα υποστήριξε σε συνέντευξη του στη Deutsche Welle ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος επεσήμανε πως «θα μπορούσαν να εφαρμοστούν με διαφορετικό τρόπο». 

«Η συμφωνία μας είναι ένας συμβιβασμός, αποτελείται από τις απαιτήσεις των εταίρων μας, καθώς και από τις δικές μας επιθυμίες. Υπό αυτήν την έννοια, το πρόγραμμα δεν είναι εντελώς δικό μας, είναι ένας συμβιβασμός», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, όταν ο δημοσιογράφος Μάικλ Φρίντμαν, του παρουσίασε έγγραφο από το «Ifo Institute» του Μονάχου, το οποίο και σημειώνει ότι «η Αθήνα σέρνει τα πόδια της στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις έκτακτες συνεδριάσεις και αν υπάρχει κάποια διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν, ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τα εσωτερικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά αυτά τα προβλήματα, σε συνδυασμό με μια εντελώς λανθασμένη προσέγγιση στην διαχείριση της κρίσης, οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή ύφεση».

Από κει και πέρα, ο υπουργός Επικρατείας αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ, που διαφεύγουν - όπως υποστήριξε ο δημοσιογράφος - από τον κρατικό κορβανά κάθε χρόνο στην παραοικονομία, υποστηρίζοντας ότι «αυτό αποτελεί άλλη μια ακραία έκφραση, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Οι τόνοι ανέβηκαν από την αρχή της συνέντευξης όταν η συζήτηση περιστράφηκε στην οικονομία. Επι 26 λεπτά, όσο κράτησε η συνέντευξη, ο υπουργός Επικρατείας προσπαθούσε να απαντήσει στις πιεστικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου και μάλισταδεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν ο δημοσιογράφος επέμενε.

 Ωστόσο, ο εκνευρισμός του υπουργού κορυφώθηκε όταν ρωτήθηκε για την περίφημη φράση της πρώην υπουργού Μετανάστευσης, Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι «λιάζονται οι μετανάστες».

Η αντιπαράθεση έφτασε στο peak όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα της κας Τασίας Χριστοδουλουπούλου. Όταν στα αγγλικά του είπε ο δημοσιογράφος: "There are no immigrants on the streets of central Athens. These people are simply sunbathing".

Ο κ. Παππάς τότε απάντησε ότι η λέξη sunbathe που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται». Όμως ο δημοσιογράφος του αντέτεινε: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή».

«Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το sunbathe σημαίνει απολαμβάνω τον ήλιο στην παραλία... Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο» είπε ο κ. Παππάς.

Ο δημοσιογράφος όμως ήταν πολύ πιεστικός και τότε οργισμένος ο κ. Παππάς ζήτησε να διακόψουν.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε να του επισημαίνει ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση και προσπάθησε στη συνέχεια να μαλακώσει τον κ. Παππά δίνοντάς του χρόνο να εξηγήσει. Εκείνος τότε απάντησε: «Υπήρχαν άνθρωποι που απολάμβαναν τον ήλιο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή τη δήλωση». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ