Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Και ο Βούτσης" ομογάλακτος" του Καμμένου: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Προβληματικό μέτρο που αγγίζει τα όρια της αντισυνταγματικότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο Ν.Βούτσης είπε ότι δεν θα έλεγε όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος, όμως το μέτρο είναι πολύ προβληματικό.

Μας είχε σοκάρει πέρυσι το καλοκαίρι που το διαπραγματευόμασταν, η επιμονή των εταίρων να επιβληθεί. Φαινόταν ότι είχε στοιχεία αντισυνταγματικότητας, σημείωσε. 

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη πως τώρα μπαίνουμε σε ένα κύκλο διακυβέρνησης, πως κλείνει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και ότι τώρα δοκιμάζεται η Αριστερά στην Ελλάδα.

Δεν προβλέπω κανενός είδους σύγκλιση ή διεύρυνση με άλλα κόμματα, τόνισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ψήφισε και ανέλαβε όλο το κόστος. Ουδείς πρόσθεσε την ψήφο του, αν και δεν την ζητήσαμε κιόλας, είπε.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, τη διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ στα νησιά. Παράλληλα, ο κ. Καματερός υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή καταργεί τη νησιωτικότητα, και συντάχθηκε με την άποψη του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που έκανε λόγο περί αντισυνταγματικότητας. 

Με αφορμή επίκαιρη ερώτησή του, σχετικά με τις αυξήσεις τιμών εκκίνησης για τις δημοπρασίες παραχώρησης παραλιών στην Κω, ο κ. Καματερός κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα, διαφορετικά, όπως είπε, οι αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρήσεων θα είναι μεγάλες και δικαιολογημένες και ο ίδιος θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις τους.
«Ο κύριος Καμμένος είπε μέχρι και αντισυνταγματικές κάποιες ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά. Παρότι διαφωνώ συνήθως μαζί του, αυτή τη φορά συμφωνώ. Μπορεί να μην έλεγα εγώ τον όρο αντισυνταγματικό, αλλά ήταν απαράδεκτο το μέτρο και καταργεί τη νησιωτικότητα. Και ξέρουμε όλοι κάτω από ποιες πιέσεις το ψηφίσαμε» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το άρθρο 101 του Συντάγματος λέει σαφώς ότι πρέπει κάθε νομοθέτημα να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις στα νησιά. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε τι εστί νησιωτικότητα. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι όλα τα νησιά ίδια».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις σε θέματα φορολογίας για να ενισχύσει τα νησιά, κυρίως των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου.

«Οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να ψηφιστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα» αντέτεινε ο κ. Αλεξιάδης και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν υποστήριξε την αύξηση, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι, ως κυβέρνηση, να περάσουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά καθώς δεσμευόμασταν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και τον νόμο που ψηφίστηκε από 221 βουλευτές. Επεξεργαζόμαστε λύσεις σε φορολογικά θέματα, ώστε να ενισχύσουμε τα νησιά κυρίως τα Δωδεκάνησα και το Β. Αιγαίο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ