Ανακάλυψε τι σου αρέσει στη ζωή & άλλαξε την κοσμοθεωρία σου - Δες εδώ πως

Πολλοί συχνά οι άνθρωποι λένε “Θέλω να ξεσκάσω, να διασκεδάσω περισσότερο” ή “Θέλω να κυνηγήσω τα όνειρά μου”, αλλά βαθιά μέσα τους δεν ξέρουν τι είναι αυτό που θα τους έκανε να διασκεδάσουν πιο πολύ ή ποια είναι αυτά τα περιβόητα όνειρά τους.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει ένας τρόπος για το βρεις: να ανατρέξεις στην παιδική σου ηλικία. Γιατί αν υπάρχει κάτι που σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουν παιδί, πιθανόν να σου αρέσει και σήμερα, είτε στην ίδια μορφή, είτε σε μια πιο ενήλικη εκδοχή του.

Ο ίδιος ο διάσημος Ελβετός ψυχολόγος, Καρλ Γιουνγκ, όταν ήταν 38 ετών άρχισε να παίζει με τουβλάκια για να νιώσει ξανά τον ενθουσιασμό που ένιωθε όταν ήταν παιδί.

Τι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουνα μικρή;

Μια βόλτα στο δάσος με το σκύλο σου, ποδήλατο στους δρόμους της γειτονιάς, να ζωγραφίζεις, να βγάζεις φωτογραφίες, να γράφεις φανταστικές ιστορίες… τι σου άρεσε να κάνεις όταν ήσουνα παιδί; Άρχισε να γράφεις τις αναμνήσεις σου στο χαρτί. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα πράγματα που σε έκαναν να χάνεσαι με τις ώρες και σε απορροφούσαν εντελώς. Ρώτησε τους γονείς σου ή τα αδέλφια και τις φίλες σου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βρεις κοινά στοιχεία σε αυτά τα παιχνίδια. Ήταν μέσα στο σπίτι ή έξω στους δρόμους; Ήταν ήρεμα ή σκληροτράχηλα; Περιελάμβαναν λέξεις, αντικείμενα ή δράση; Επίλεξε μια καριέρα, μια ενασχόληση ή κάποια ψυχαγωγία που να ταιριάζει με αυτά τα μοτίβα και θα νιώθεις πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη.

Όλη η συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ