Ποια είναι τα 5 καλύτερα παγωτά της Αθήνας; Εδώ παρακαλώ

Αν το καλοκαίρι είχε γεύση, αυτή σίγουρα θα ήταν παγωτό. Τι παγωτό, όμως; Χειροποίητο παγωτό μουστάρδα, ή μήπως αφράτο gelato που λιώνει σαν φιλί στο στόμα; Κλασική κρέμα-σοκολάτα για τους λάτρεις των old school γεύσεων, ή δροσερές γρανίτες γι’ αυτούς που ανησυχούν για τη γραμμή τους; 

Το δικό μας αθηναϊκό top-11 έχει λίγο απ’ όλα –και εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε να το συμπληρώσουμε, προσθέτοντας στα σχόλια, στο τέλος του κειμένου, ό,τι ξεχάσαμε.

 

της Ηρώς Κουνάδη

- Το πολύ ιδιαίτερο ανθότυρο-περγαμόντο, αλλά και η συγκλονιστική σοκολάτα με δαμάσκηνα και ρούμι, στα οποία μας μύησε το Le Greche, στο 16 της Μητροπόλεως. 

 

- Ο απόλυτος old school συνδυασμός κρέμα-σοκολάτα (αλλά και φράουλα, φιστίκι, καϊμάκι) που φτιάχνουν από το 1967 στο Εργαστήρι της Δάφνης (Εθνάρχου Μακαρίου και Μπουμπουλίνας 4).

- Το εκμέκ της Χαράς (Πατησίων 339) που είναι ένας αθηναϊκός θρύλος. Φτιάχνει και απίθανο Σικάγο, για τους νοσταλγούς των 80s και του rock’n’roll.

- Το καϊμάκι με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, του Βάρσου (Κασσαβέτη 5, Κηφισιά). Γιατί κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές.

- Το Kinder Bueno που φτιάχνουν στη gelateria Mucca στη Νέα Ερυθραία (Χαριλάου Τρικούπη 146).

 

- Η βανίλια που φτιάχνεται με πρόβειο γάλα στο Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης (Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη) και αποδεικνύει ότι η απλότητα μπορεί καμιά φορά να αγγίξει κορυφές.

- Η σοκομπανάνα του Παυλάκη στο Κερατσίνι (Σπάρτης 129Α). 

- Το νοσταλγικό Σικάγο που βρίσκουμε στο Σιντριβάνι της Νέας Φιλαδέλφειας ((Ειρήνης 4 και Μαραθώνος).

- Το παγωτό μουστάρδα της Τούλας στο Παγκράτι (Ευτυχίδου 41) που φτιάχνεται με ολόκληρα κομμάτια αμύγδαλου, άφθονη καραμέλα, θυμαρίσιο μέλι, ανθόνερο και πρόβειο γάλα. Η φήμη του έφτασε κάποια στιγμή ως την άλλη όχθη του Ατλαντικού, μέσω των New York Times που το εκθείασαν.

- Το cheesecake φράουλα, μεταξύ άλλων ονειρεμένων χειροποίητων γεύσεων, που φτιάχνει ο Σουρλαντζής στο Κορωπί (Βασ. Κωνσταντινου 121). Αξίζει κάθε χιλιόμετρο ως εκεί.

- Το Death by Chocolate του Zuccherino (Αγ.Αλεξάνδρου και Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο) το οποίο είναι η πεμπτουσία των ονείρων κάθε chocaholic που σέβεται τον εαυτό του.

 

ΠΗΓΗ: in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ