Tαινίες εβδομάδας με καλοκαιρινή διάθεση: Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ & Φιλίπ Λασό στην μεγάλη οθόνη

Η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς μπορεί να μη γεννήθηκε σοπράνο, αλλά έγινε ταινία ό,τι πρέπει για θερινό σινεμά που όλοι αγαπάμε!

Florence: Φάλτσο σοπράνο / Florence Foster Jenkins 

Του Στίβεν Φρίαρς. 
Με τους Μέριλ Στριπ, Χιου Γκραντ, 
Σάιμον Χέλμπεργκ
Κομεντί, 2016, Μ. Βρετανία, 110’

 

 Την τιμητική της έχει φέτος η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, η πιο διάσημη κακόφωνη σοπράνο στην ιστορία. Η Κατρίν Φροτ κέρδισε το βραβείο Σεζάρ για τον ρόλο στη «Μαργκερίτ», και τώρα η Μέριλ Στριπ και ο Χιου Γκραντ, στον ρόλο της Φλόρενς και του άντρα της αντίστοιχα, ακούγονται ήδη -πολύ νωρίς βέβαια- για Οσκαρ. Η ταινία του Φρίαρς έχει κάτι που δεν είχε η «Μαργκερίτ»: μια αλαφράδα κι ένα joie de vivre ακόμα και στις πιο πικρές στιγμές της. Της λείπει όμως η πολυδιάστατη προσέγγιση που χαρακτήριζε τη δεύτερη, κι αυτό της στερεί μια στρογγυλάδα κι ένα βάθος. Ευτυχώς γι’ αυτά όμως αναπληρώνουν οι ηθοποιοί, και ιδίως ο εξαιρετικός Γκραντ, ο οποίος είναι -ναι, το λέω- καλύτερος κι από τη Στριπ. 

 

Κέντρο ευφυΐας / Central Intelligence 

Του Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ. Με τους Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ, Εϊμι Ράιαν
Κωμωδία, 2016, ΗΠΑ, 107’. 

 Κωμική περιπέτεια, όπου δυο άγνωστοι κατ’ ουσίαν συμμαθητές συναντιούνται 20 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους και μπλέκονται σε μια υπόθεση κρατικής ασφαλείας, με τη CIA στο κατόπι τους. Είναι ασύλληπτο το πώς, ακόμα και σε μια τόσο σαχλή ταινία όσο το «Κέντρο ευφυΐας», ο Ντουέιν Τζόνσον καταφέρνει να παραμείνει συμπαθητικός. Ισως γιατί δεν προσποιείται ούτε στιγμή ότι είναι κάτι άλλο - αντίθετα με τον τίτλο της ταινίας.

 

 

 

Η φαμίλια /El Clan

Του Πάμπλο Τραπέρο. Με τους Γκιγιέρμο Φρανσέλα, 
Πίτερ Λαντζάνι
Δραματική, 2015,
Αργεντινή/Ισπανία, 110’ 

 Μια φρικτή, αληθινή ιστορία που είχε συγκλονίσει την Αργεντινή στα 80s, λίγα χρόνια μετά την πτώση της χούντας, μεταφέρεται στο σινεμά από τον σκηνοθέτη του «Αρπαχτικού» και του «Λευκού ελέφαντα». Μόνο τα παγωμένα, διαπεραστικά μάτια του Γκιγιέρμο Φρανσέλα θα μπορούσαν να αποδώσουν το ατσαλένιο προφίλ του μεσοαστού πατριάρχη Αρκεμέντες Πούτσιο, ο οποίος μπορεί με την ίδια άνεση από τη μία να βοηθάει τη μία του κόρη στα μαθήματά της, να κάνει μασάζ στην πονεμένη γυναίκα του και να είναι ένα σεβαστό, δημοφιλές μέλος της κοινότητάς του κι από την άλλη να απάγει, να εκβιάζει και να σκοτώνει χωρίς δισταγμό - εμπλέκοντας και την υπόλοιπη οικογένεια στις δραστηριότητές του. Με μία τόσο συγκλονιστική ιστορία και μια τόσο αξιόπιστη ομάδα συνεργατών, ο Τραπέρο έχει πολλά αβαντάζ, αλλά αδυνατεί να τα αξιοποιήσει κινηματογραφικά στο έπακρο, χάνοντας συχνά τις ισορροπίες.

 

 

 

Ολα θα πάνε στραβά / All Gone South 

Των Νικολά Μπεναμού, Φιλίπ Λασό. 
Με τους Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ 
Κωμωδία, 2015, Γαλλία, 93’

Σίκουελ της εισπρακτικά επιτυχημένης κωμωδίας «Babysittinςg», με τους πρωταγωνιστές να ταξιδεύουν στη Βραζιλία για να βρεθούν μπροστά σε νέες περιπέτειες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ