Αναγκαστική προσγείωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στα Δερβενοχώρια - Σώοι οι 2 πιλότοι

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής (26.06.2016) όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου (25.06.2016) κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 115 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι άνεμοι με αποτέλεσμα να έχει πάρει διαστάσεις το πύρινο μέτωπο, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. Προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο γίνονται και από αέρος, με 8 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα να επιχειρούν.

Ενα από αυτά τα αεροσκάφη, ένα Canadair CL215 που επιχειρούσε από τις 5.30 το πρωί, έκανε «βαριά» αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο χειριστές του τραυματίστηκαν, αλλά είναι σε καλή κατάσταση, όπως δήλωσαν στον σταθμό αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε μία χαμηλή πτήση, για να φτάσει κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ώστε να ρίξει το νερό που μετέφερε, όταν κάποιο πρόβλημα το οδήγησε σε «ελεγχόμενη» πτώση και «βαριά» αναγκαστική προσγείωση. Αμέσως οι χειριστές βγήκαν από το αεροσκάφος και αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ