Ταινίες εβδομάδας: Δυνατά love stories, κινούμενα σχέδια & κομεντί στην μεγάλη οθόνη

Ενδιαφέρουσες ταινίες για αυτήν την εβδομάδα στα σινεμά!

Θα σε περιμένω, πάντα / La corrispondenza

Του Τζουζέπε Τορνατόρε. Με τους Τζέρεμι Αϊρονς, Ολγκα Κουριλένκο
Δραματική, 2016, Ιταλία, 116’ 

 Ο Τζέρεμι Αϊρονς είναι καθηγητής Αστροφυσικής και έχει μακρόχρονη σχέση με τη φοιτήτριά του (και κασκαντέρ σε ταινίες) Ολγκα Κουριλένκο. Οι δυο τους συναντιούνται αραιά λόγω διαφόρων υποχρεώσεων του πρώτου, αλλά έχουν αναπτύξει ένα ασταμάτητο σύστημα επικοινωνίας μέσω μέιλ, μηνυμάτων, γραμμάτων και Skype, το οποίο συνεχίζεται ακόμα και όταν ο Αϊρονς μια μέρα εξαφανίζεται. Κάθε μα κάθε μήνυμά τους παρουσιάζεται στην οθόνη. Κάθε μα κάθε μήνυμα διαβάζεται δυνατά από τον Αϊρονς ή την Κουριλένκο αναλόγως - ακόμα και το lol ως laugh out loud. Η επανάληψη και η έλλειψη οικονομίας δεν σταματά εκεί, αλλά απλώνεται στις χαζο-επιστημονικο-χαριτωμενιές (αν έχεις αστροφυσικό για πρωταγωνιστή, να μην κάνεις προβλέψιμα λογοπαίγνια με τα αστέρια και την Κβαντική Φυσική), στα μονομπλόκ διαλόγου και το ασφυκτικό μελόδραμα. Πώς καταφέρνει ο Αϊρονς να επιβιώνει αλώβητος απ’ όλο αυτό είναι απορίας άξιο.

 

 

 

 

Η εποχή των παγετώνων: 
Σε τροχιά σύγκρουσης / Ice Age: Collision Course

Των Μάικ Θερμάιερ, Γκάλεν Τ. Τσου. 
Με τις φωνές 
των Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη
Κινούμενα σχέδια, 2016, ΗΠΑ, 94’

 Τραβηγμένη από κάθε τρίχα των προϊστορικών πρωταγωνιστών της, η τέταρτη «Εποχή των παγετώνων» έχει τόσο σποραδικά αστεία που δεν καταγράφονται καν. Μόνο ο Σκρατ κάτι καταφέρνει, κι αυτό γιατί οι δημιουργοί τού αφιερώνουν αποκλειστικά όσο αυτοσχεδιασμό και φαντασία τους έχει απομείνει.

 

 

 

Μαμά, γύρισα! / Retour chez ma mere

Του Ερίκ Λαβέν. Με τους Ζοσιάν Μπαλασκό, 
Αλεξάντρα Λαμί, 
Ματίλντ Σενιέ
Κωμωδία, 2016, Γαλλία, 97’ 

 Μια χωρισμένη 40άρα μένει άνεργη και αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας της. Μια χαμένη ευκαιρία για κωμωδία τόσο λόγω του πρόσφορου αν και όχι καινοτόμου εδάφους όσο και λόγω της Ζοσιάν Μπαλασκό, η οποία φανερώνει ακόμη κωμική σπίθα κόντρα στις συνθήκες. Τα αστεία πέφτουν στη μαύρη τρύπα της γαλλικής κωμωδίας και πάνε να συναντήσουν τα κλισέ και την υστερία.

 

 

 

 
Παιχνίδι χωρίς κανόνες / Misconduct 

Του Σιντάρο Σιμοσάβα. Με τους Τζος Ντουχαμέλ, Αντονι Χόπκινς, Αλ Πατσίνο
Δραματική, 2016, ΗΠΑ, 106. 

Ενας δικηγόρος πάει να ξεσκεπάσει σκάνδαλο μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας και μπλέκεται σε μια συνωμοσία που εμπεριέχει και φόνο. Είναι μερικές ταινίες που από το τρέιλερ και μόνο τα έχεις καταλάβει όλα: την κατρακύλα των βετεράνων Χόπκινς και Πατσίνο, την ανέκαθεν ερμηνευτική αδυναμία του Ντουχαμέλ, όλα τα παρωχημένα τεχνάσματα και τις «ανατροπές» του σεναρίου. Εισέλθετε με δική σας ευθύνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ