Παραιτείται ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας

Με ιδιαίτερη αγωνία παρακολουθεί η αγορά τις εξελίξεις για τις πιθανές αλλαγές στη διοίκηση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία σήμερα τα "ηνία" κρατάει ο ιδρυτής και εμπνευστής του Ομίλου, κ. Μιχάλης Σάλλας. 
 

Σήμερα, αργά το μεσημέρι, πραγματοποιείται ένα έκτακτο και εξαιρετικά κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο στην Τράπεζα Πειραιώς, από το οποίο ενδέχεται να προκύψουν κρίσιμες αποφάσεις για το ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα αποχωρήσουν.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν να δρομολογούνται άμεσες αλλαγές στη σημερινή διοίκηση της Τράπεζας, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και το όνομα του σημερινού προέδρου, κ. Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ενδέχεται να παραμείνει επίτιμος πρόεδρος. Η παραίτηση αποδίδεται σε πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Σάλλα, ο οποίος στοχεύει στο να ανοίξει ο δρόμος για νέους ανθρώπους στη διοίκηση.

Στο μεταξύ, ήδη άρχισαν να ακούγονται ονόματα για τη θέση του προέδρου, που αφορούν σημερινά μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ με εμπειρία σε υπηρεσίες της Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα με επιστολή του προς την Τράπεζα, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός  SSM, υποχρεώνει σε αντικαταστάσεις, εκτελεστικά μέλη που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της διεθνούς εμπειρίας ή της μη δραστηριοποίησης σε ελληνική τράπεζα τα τελευταία 10 χρόνια....
Οι αλλαγές που πιθανόν προκύψουν σήμερα θα εντάσσονται σε αυτό το πλάισιο και όχι τόσο στην κόντρα που έχει σημειωθεί με τον μεγαλομέτοχο της Πειραιώς, Paulsen, που έχει αντιδράσει στις μέχρι τώρα επιλογές της διοίκησης Σάλλα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, η οποία επίσης πρέπει να καλυφθεί, μετά την παραίτηση του κ. Στ. Λεκάκου.        

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ