Αυτά είναι τα μυστικά για να κάνετε τις καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας σας, μοναδικές!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για να χτίσετε κοινές θετικές εμπειρίες με τα παιδιά και όλη την οικογένεια, στις οποίες θα ανατρέχει όλη η οικογένεια μια ολόκληρη ζωή.

 Είναι μια ευκαιρία να ξοδέψετε ευχάριστο χρόνο μαζί, να χαλαρώσετε, να παίξετε και να έρθετε σε επαφή με τη φύση.

 

Παράλληλα είναι μια περίοδος που ενδείκνυται για να έρθουν όλα τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά και να συνδεθούν περισσότερο, τόσο οι γονείς μεταξύ τους όσο και ο καθένας τους ξεχωριστά με το κάθε παιδί, όπως και τα αδέλφια το ένα με το άλλο εξηγεί η συμβουλευτική ψυχολόγος Τάνια Μπαγέρη.

 

Όσο μπορείτε προτιμείστε να οργανώσετε τις διακοπές με τα παιδιά από νωρίς, συντονίζοντας τις ανάγκες τους με τα πλάνα της οικογένειας. Βοηθήστε τα παιδιά να έχουν και εκείνα ένα αίσθημα ελέγχου για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ενημερώνοντας τα για το πρόγραμμα και προετοιμάζοντας τα κατάλληλα.

 

Σχεδιάστε τι παιχνίδια, μουσική ή υλικά χρειάζεται να έχετε μαζί ώστε να απασχολούνται εκείνα ευχάριστα αλλά και να μη δημιουργούν προβλήματα λόγω του ότι δεν έχουν τι να κάνουν.

 

Γενικότερα και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, επιτρέψετε στα παιδιά να νιώσουν! Δε χρειάζεται να φοβάστε για το τι θα συμβεί στη συναισθηματική ισορροπία των παιδιών αν ανατραπεί η επιφανειακή ηρεμία της οικογένειας.

 

Αφήστε τα να βιώσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, ακόμη και τα δύσκολα χωρίς να προσπαθείτε να τα «σώσετε» από αυτά: τα παιδιά χρειάζεται να μπορούν να απογοητευτούν ή να στεναχωρηθούν ακόμη και να πληγωθούν, αν για παράδειγμα δε γίνει αυτό που ήθελαν, ή πρέπει φύγουν από κάπου που τους άρεσε.

 

Στις διακοπές έχετε όλοι την πολυτέλεια του χρόνου, ίσως και λίγο περισσότερες αντοχές, για να τους συμπαρασταθείτε και να τα βοηθήσετε να μάθουν να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις.

 

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια  - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ