Στην κορυφή του κόσμου η Άννα Κορακάκη: Χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ρίο

Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτισε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς. Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, στην πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια. Από τότε που ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου «ξεπετάχτηκαν» και χάρισαν στην χώρα μας δύο χρυσά μετάλλια το 1992 στη Βαρκελόνη.

Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με ένα πλατύ χαμόγελο για την μεγάλη επιτυχία της. 

Κι αφού μας χάρισε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια την δυνατότητα να ακούσουμε τον Εθνικό Ύμνο, η 20χρονη δάκρυσε από χαρά, μπροστά στο σπουδαίο επίτευγμά της. 

Αμέσως μετά την απονομή, η Άννα Κορακάκη περιέγραψε τις πρώτες σκέψεις που έκανε μόλις κατάλαβε ότι κατέκτησε την πρωτιά.

Αναλυτικά όσα είπε: 
Για τα συναισθήματά της: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν βρίσκω λόγια. Ελπίζω τα δύο μετάλλια που κατέκτησα να γίνουν το έναυσμα να μπουν στα σκοπευτήρια κι άλλα παιδιά και να βγουν κι άλλοι σκοπευτές». 

Για τον τελικό: «Όλος ο τελικός ήταν σαν ρωσική ρουλέτα, ακόμα και τα προκριματικά. Εκεί τα κατάφερα και απελευθερώθηκα ψυχολογικά. Ό,τι κι αν έκανα μετά είχα ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και τα κατάφερα». 

Για τα δάκρυά της: «Συγκρατήθηκα να μην κλάψω, αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω. Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου για να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ