Φωτιά στη Χίο: Στη ΜΕΘ η 64χρονη με εγκαύματα στο 70% του σώματός της

Στις φλόγες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα βρίσκεται η Χίος από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής με το πύρινο μέτωπο να κατακαίει δασικές και αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Σιδηρούντας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κύρια μέτωπα είναι δύο : το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές. Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές. Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες.

 

Από την φωτιά τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Βουτιέρου, μια 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.  Η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή και οι γιατροί του ΚΑΤ στο οποίο μεταφέρθηκε την έβαλαν πλέον διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Μαζί της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και η κόρη της που έχει υποστεί εγκαύματα 10-15% στο πρόσωπό της καθώς και μία 49χρονη που φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 20% με 30%. Οι τρεις γυναίκες πλέον νοσηλεύονται στη μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ