Σβήνουν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στην Ιταλία - Στους 281 έφτασε ο αριθμός των νεκρών

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Ιταλία λιγοστεύουν, χωρίς αυτό να αποθαρρύνει τους χιλιάδες διασώστες.

 

Σύμφωνα με την ιταλική κρατική τηλεόραση ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους  281, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 388.  

Οι αρχές δυσκολεύονται να υπολογίσουν τον αριθμό των αγνοουμένων ενώ εκτιμάται ότι περίπου 2.500 άνθρωποι έμειναν άστεγοι από τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Ιταλία από το 2009.

Η σημερινή είναι ημέρα εθνικού πένθους για την Ιταλία, καθώς θα γίνουν οι κηδείες των πενήντα θυμάτων του Αρκουάτα ντελ Τρόντο, ενός από τα τρία χωριά των Απέννινων που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο. 

Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποδέσμευσε ένα πρώτο ποσό 50 εκατ. ευρώ. 

Συγκλονιστικό είναι το κύμα αλληλεγγύης, με δωρεές αίματος ή χρημάτων, συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων ακόμη και γαστρονομικές πρωτοβουλίες, όπως τα γεύματα που προσφέρουν ιταλοί σεφ στους σεισμοπλήκτους ή η πρωτοβουλία "φάτε για την Ιταλία" την οποία ξεκίνησε ο βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ