Θρήνος στην Ιταλία: Εικόνες από τις κηδείες των κατοίκων που έχασαν τη ζωή τους στον μεγάλο σεισμό

Ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες, με τους νεκρούς να έχουν ανέβει στους 290, η Ιταλία θρηνεί με τις πρώτες κηδείες των θυμάτων του σεισμού της Τετάρτης.

Με τη χώρα να έχει βυθιστεί σε εθνικό πένθος, οι πρώτες κηδείες πραγματοποιήθηκαν στο 'Ασκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Απεννίνων. Στην επίσημη τελετή που ξεκίνησε στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας) βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι.

 

Ανάμεσα στα 35 φέρετρα της Αρκουάτα και της Πέσκαρα ντελ Τρόντο, που περιβάλλονται από συγγενείς, συχνά τραυματίες και οι ίδιοι, το μικρό φέρετρο της εννιάχρονης Τζούλια, το σώμα της οποίας προστάτευσε την αδελφή της Τζιόρτζια, πέντε ετών, ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια.

"Συγγνώμη αν ήρθαμε πολύ αργά (...) αλλά θέλω να ξέρεις από εκεί ψηλά ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να σε βγάλουμε από κει. Όταν θα γυρίσω στο σπίτι μου στη Λ΄Άκουιλα θα ξέρω ότι ένας άγγελος με κοιτάζει από τον ουρανό", γράφει ένας διασώστης σε ένα χαρτί κολλημένο με σελοτέιπ πάνω στο μικρό φέρετρο.

Μερικές από τις οικογένειες επέλεξαν, ωστόσο, να μην συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή και να κηδέψουν νωρίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Άλλη μία τελετή, χωρίς τις σορούς, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα για τα θύματα του Ακούμολι και κυρίως του Αματρίτσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ