Εκπληκτικά μπισκότα με βρώμη από τον μοναδικό μας Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε σπιτικά μπισκότα, υγιεινά και ελαφριά, βήμα - βήμα από τον Άκη...

Συστατικά
100 γρ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
120 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. βρώμη
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομένη
1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα(προαιρετικά)

φράουλες
γάλα αμυγδάλου
βατόμουρα ή μύρτιλλα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τα πιο υγιεινά και πρωτεΐνικά μπισκότα με βρώμη! Χωρίς καθόλου βούτυρο, ζάχαρη και γλουτένη …. μόνο με 3 υλικά! Αν θέλετε να είναι ακόμα πιο πρωτεΐνικά τότε μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα σκόνη πρωτεΐνης.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.
Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.
Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.
Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας
Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε με γάλα αμυγδάλου, φράουλες, βατόμουρα και μύρτιλα.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ