Χίλαρι Κλίντον: Ο Τραμπ έχει εμμονή με τους δικτάτορες, όπως ο Πούτιν

H υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε πως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή, η Ρωσία να αποπειραθεί να αναμιχθεί στις εκλογές στη χώρα της. 

H κ. Κλίντον κατηγόρησε παράλληλα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει εμμονή με δικτάτορες, συμπεριλαμβανομένου «του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν».

 

Σε δηλώσεις της επί του αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύει για την προεκλογική της εκστρατεία, η Κλίντον επέμεινε στο ότι ο Τραμπ εκδηλώνει μια παράλογη έλξη προς δικτάτορες.

Εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με τις πληροφορίες, τις οποίες χαρακτήρισε αξιόπιστες, ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ. Κάλεσε τόσο το Δημοκρατικό κόμμα, όσο και το Ρεπουμπλικανικό να αντιμετωπίσουν επίσης με σοβαρότητα την απειλή αυτή.

 

Τόνισε ότι αντιλαμβανόταν τη διαβάθμιση απορρήτου των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και δεν γνωρίζει κάτι για τις πληροφορίες πως το προσωπικό της διέγραψε ή λογόκρινε μηνύματα.

Τόνισε πως τάσσεται υπέρ της επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Συρία, έκρινε πως το κλείσιμο της αμερικανικής φυλακής στον Κόλπο Γκουαντάναμο πρέπει να παραμείνει στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης, και τόνισε πως όσα λέγονται για το Ίδρυμα Κλίντον δεν έχουν καμιά βάση στην πραγματικότητα.

Τέλος, σημείωσε ότι είναι «θεωρίες συνωμοσίας» όσα λέγονται για την κατάσταση της υγείας της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ