Good news :σε ποιό Ελληνικό ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας, αντί για «Μην ενοχλείτε» κρεμούν ένα κομπολόι, ενώ κάνουν μασάζ με θρούμπι και ελαιόλαδο;

Οι στέγες του Amanzoe (οι οποίες είναι οι πιο μεγάλες φυτεμένες στέγες στην Ελλάδα ) έχουν φυτευτεί με τοπικό χόρτο, λεβάντα, θυμάρι και δενδρολίβανο.Δύο βίλλες έχουν κατασκευαστεί, 3 είναι υπό κατασκευή και 3 ακόμα είναι υπό σχεδιασμό.

Οι φιλοξενούμενοι του Amanzoe προέρχονται από όλο τον κόσμο και κατά κύριο λόγο από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τις Η.Π.Α, οι οποίοι αποτελούν το 40% των επισκεπτών.
Το 30% των επισκεπτών του Amanzoe, φτάνει με ελικόπτερο.



Τα πιο δημοφιλή δωμάτια είναι τα Deluxe Pavilions, με θέα στη θάλασσα και με πισίνα 12 μέτρων (η τιμή τους είναι στα 1.400/βραδιά για το 2013).
O μέσος όρος διαμονής στο ξενοδοχείο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 4-5 διανυκτερεύσεις.
Το Amanzoe και το Amanzoe Beach Club απασχολούν περίπου 200 άτομα ως προσωπικό. Πάνω από το 90% είναι Έλληνες.
Το προσωπικό του Amanzoe είναι πολύγλωσσο και μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Βουλγάρικα, Ιαπωνικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Αραβικά.



Πάνω από το 60% των επισκεπτών επιλέγουν να κάνουν μία εκδρομή με ένα από τα σκάφη του Amanzoe ή με κάποιο από τα οχήματα.
Πάνω από το 80% των επισκεπτών γευματίζουν τουλάχιστον μία φορά εκτός ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Το σκάφος WallyOne του Amanzoe είναι το πρώτο στο είδος του που πουλήθηκε και είναι η μετενσάρκωση του θρυλικού Wally tender.
Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο Beach Club με ποδήλατα βουνού, τα οποία παρέχονται από το ξενοδοχείο.
Το κατοικίδιο του ξενοδοχείου η «Ζωή» -διασταύρωση Labrador και Golden Retriever- η οποία εμφανίσθηκε στο Amanzoe την ημέρα των Χριστουγέννων όταν ήταν ακόμη κουτάβι.



Οι στέγες του Amanzoe (οι οποίες είναι οι πιο μεγάλες φυτεμένες στέγες στην Ελλάδα ) έχουν φυτευτεί με τοπικό χόρτο, λεβάντα, θυμάρι και δενδρολίβανο.Δύο βίλλες έχουν κατασκευαστεί, 3 είναι υπό κατασκευή και 3 ακόμα είναι υπό σχεδιασμό.
Οι βίλλες ξεκινούν να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται, μόνο εφόσον έχουν πουληθεί.
Στα δωμάτια του Amanzoe υπάρχουν ελληνικά στρώματα, ελληνικά λευκά είδη και ελληνικά αναλώσιμα είδη, ειδικά φτιαγμένα από φρέσκα εκχυλίσματα πορτοκαλιού Αργολίδας.



Το σήμα «Μην Ενοχλείτε» έξω από τα δωμάτια, είναι ένα παραδοσιακό, ελληνικό κομπολόι.
Όλα τα τεμάχια από τα mini bar των δωματίων είναι δωρεάν.
Όλα τα δωμάτια ανανεώνονται καθημερινά με ελληνικές λιχουδιές για τους καλεσμένους (παστέλι, χυμό λεμονιού, φιστίκια, τσιπς, ελληνική σοκολάτα και φρούτα).
Το κελάρι με τα κρασιά έχει περίπου 100 διαφορετικές ετικέτες ελληνικών κρασιών.To ποτό καλωσορίσματος του Amanzoe παρασκευάζεται από lime, μέλι, φρέσκο βασιλικό και ανθρακούχο νερό.



Το μέλι που χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο συλλέγεται από τα μελίσσια της οικογένειας Μπαϊρακτάρη και οι καλεσμένοι μπορούν να επισκεφτούν το Μουσείο μελιού και να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία παραγωγής.
Mέσα στη χρονιά οι καρποί από τα 300 ελαιόδεντρα που βρίσκονται διάσπαρτα στο Amanzoe θα συλλεχθούν και θα παράγουν τμήμα του ελαιόλαδου που χρησιμοποιείται για τη μαγειρική από τους σεφ.
Η πιο δημοφιλής συνταγή που ζητείται από τους φιλοξενούμενους είναι οι λουκουμάδες με μέλι.
Το μενού του Beach Club διαθέτει ποικιλία εδεσμάτων, όμως τα πλέον δημοφιλή είναι τα ασιατικά πιάτα, το σούσι και η πίτσα που ψήνεται σε ξυλόφουρνο.
To έλαιο του spa -και σήμα κατατεθέν του- φτιάχνεται από άνθος πορτοκαλιού και παρασκευάζεται στο φαρμακείο Κοντοβράκη στο Κρανίδι.



Οι πιο δημοφιλείς θεραπείες του spa είναι το μασάζ 90 λεπτών και η θεραπεία watsu.Η θεραπεία αναζωογόνησης του Amanzoe συνδυάζει αρχικά scrub με το αρωματικό φυτό θρούμπι και έπειτα ολιστικό μασάζ 60 λεπτών με ελαιόλαδο – «πιο Ελληνικό δε γίνεται!».
Το Amanzoe είναι το πρώτο και μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που διαθέτει ειδικά κατασκευασμένη πισίνα watsu.
Το Amanzoe οργανώνει 2 συνεδρίες γιόγκα την ημέρα δωρεάν για τους επισκέπτες, στο μοναδικό Yoga Pavilion, με θέα τους λόφους της Ερμιονίδας.
Η εταιρία κοσμημάτων και αξεσουάρ Folli Follie φωτογράφησε τις καμπάνιες για τις σαιζόν χειμώνα 2013 και καλοκαίρι 2014, στο Amanzoe.
Η μπουτίκ του Amanzoe διαθέτει κοσμήματα, ένδυση, αξεσουάρ και σανδάλια από έλληνες σχεδιαστές διεθνούς φήμης. Ακόμη, σειρές με είδη σπιτιού αλλά και τα δημοφιλή προϊόντα spa των Amanresorts.
H μπουτίκ του Amanzoe, είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα, όπου μπορεί κανείς να βρει τις δημιουργίες της σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλενας Βότση οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στα show μόδας του οίκου Ralph Lauren.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ