Τέσσερις νεκροί, μια αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας!

Τέσσερις άνθρωποι, οι τρεις στη Μεσσηνία κι ένας στη Λακωνία, έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, που ήδη ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα, μέσα από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη στη Λακωνία. Ο άτυχος ηλικιωμένος παρασύρθηκε και πνίγηκε στα νερά, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.

 

Το πρωί μίια 62χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα που διέμενε σε ισόγειο οίκημα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας.

Νεκρός από παθολογικά αίτια βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 90χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα, όπως και μία 80χρονη που διέμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Καλαμάτας.

 

Σχετικά με την αγνοούμενη, οι Αρχές εντόπισαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στη Νέα Μηχανιώνα με τα αλάρμ αναμένα. Εκτιμάται ότι η γυναίκα βγήκε από το όχημά της, χωρίς έκτοτε να έχει δώσει σημεία ζωής.

Στην πόλη της Καλαμάτας, όπως και σε πολλά γύρω χωριά, σπίτια και αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν, με την Πυροσβεστική να δέχεται σχεδόν 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

 

 

Τεράστιες καταστροφές στην Καλαμάτα

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.λπ.).

Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Νέα επιδείνωση από την Πέμπτη

 

Για ύφεση μέχρι το βράδυ στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Καλαμάτας κάνει λόγο μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ.

Υπογραμμίζει πάντως ότι θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τα χαράματα της Πέμπτης.

Ο ίδιος τονίζει ότι έπεσε μεγάλη ποσότητα νερού σε λίγες ώρες -υπολογίζεται πάνω από 100 χιλιοστά στην Καλαμάτα για 6-12 ώρες- και είναι αναμενόμενο να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, που σε συνδυασμό με την ύπαρξη καμένων περιοχών και παρεμβάσεων ή παραλείψεων του ανθρώπινου παράγοντα δημιούργησαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Λάλο «στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου επλήγησαν κυρίως οι περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ένας μέρος της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν τα φαινόμενα όλη μέρα με μικρή ύφεση το βράδυ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ