Ιστορίες από την κόλαση της Μαντάγια: Έφηβοι θέλουν να αυτοκτονήσουν για να γλιτώσουν, παράνοια και κατάθλιψη παντού

Συγκλονιστικές είναι για μια ακόμα φορά οι ιστορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από την πολιορκημένη πόλη της Συρίας Μαντάγια.

Τα μέλη της οργάνωσης Save the Childen περιγράφουν στον βρετανικό Independent την απελπισία που κυριεύει τους κατοίκους της Μαντάγια. Έχοντας φτάσει στα ψυχολογικά τους όρια, η κατάθλιψη και η παράνοια επικρατούν παντού στην πόλη, με εκατοντάδες πολίτες να έχουν διαγνωστεί με τα συμπτώματά τους. Τουλάχιστον 6 έφηβοι και 7 ακόμα νεαροί έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν  τελευταίους μήνες, ενώ η ανθρωπιστική βοήθεια δυσκολεύεται ακόμα να φτάσει.

Η Μαντάγια, παραμένει υπό τον έλεγχο ανταρτών, 40 χλμ. μακριά από τη Δαμασκό, σε πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις από τον Ιούλιο του 2015.

Τον Ιανουάριο 65 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, ανοίγοντας για πρώτη φορά τον δρόμο για μια παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Ωστόσο, από τον Απρίλιο οι βοήθεια διακόπηκε ξανά.

Πέρα από τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα των πολιτών, υπάρχουν και αναφορές για ξέσπασμα μηνιγγίτιδας. Χωρίς φάρμακα και τρόφιμα στην πόλη, υπάρχουν φόβοι ότι τα προβλήματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα το χειμώνα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ